Орах "попио" милион литара воде?

Трочлана породица Милисављевић из Врбаса узалуд је више од годину дана доказивала да у њеној кући за три месеца никако није могло да буде потрошено више од милион литара воде!

Србија 21.04.2015 | 11:00
Орах "попио" милион литара воде?

Пошто жалбе нису помогле, а домаћинство је одбијало да плати рачун од 91.528 динара у 12 рата, Милисављевићи су искључени са водоводне мреже и 11 дана су им биле суве славине. Ових дана су, ипак, потписали нови споразум о одложеном плаћању дуга, иако и даље тврде да у последњем тромесечју 2013. године нису потрошили 1.251 кубни метар воде и да у њиховом дворишту није било хаварије услед које је могло да исцури толико воде.

У ЈКП "Стандард", међутим, истичу да је контролом утврђено да су Милисављевићи копањем у дворишту ослобађали и поправљали водоводну цев, те да је у њиховом домаћинству, ипак, дошло до хаварије, за коју су сами одговорни.

"Хаварија није могла да се види, па смо ангажовали раднике да откопају комплетну инсталацију од шахта до потрошног места како би се установио и отклонио квар", каже Драгана Милисављевић, ћерка носиоца домаћинства и додаје: 

"Копањем није утврђено постојање хаварије. Све је било суво као барут. Нигде није откривен траг неконтролисаног отицања воде. Кућа нам је од набоја и слегла би се да је било хаварије, јер би се од милион литара воде увукла влага у зидове или би "пливало" двориште. Немогуће је и да је дрво ораха у дворишту попило толику воду, као што нагађају радници "Стандарда". Тражили смо детектор како би се утврдило куда је вода отишла, али смо из "Стандарда" добили одговор да уређај није поуздан".

Према њеним речима, водоводна инсталација у дворишту је оштећена ашовом приликом "тражења" хаварије, а то пресецање цеви је контролор "Стандарда" означио као квар.

"За исправност инсталација од улице до кућног водомера одговорно је предузеће, а штету за хаварију која се догоди иза бројила сноси корисник", објаснио је Радомир Чуровић, директор "Стандарда".

"Домаћинство је признало дуг, чим је потписало споразум о одложеном плаћању, а искључено је из мреже јер није испунило преузете обавезе. По новом споразуму, морали су да плате предујам од 10 одсто дуга и таксе за искључење и укључење, које су биле скупље, јер је вода искључена на улици", додаје Чуровић.

Драгана Милисављевић каже да је породица први споразум о плаћању дуга потписала у шоку, а други зато што после 11 дана више није могла да издржи без воде.

"Искључили су нас иако је у споразуму писало да ћемо, ако не измиримо рате, бити тужени. По новом споразуму, омогућено је плаћање на 30 рата. Све у свему, за воду коју нисмо потрошили платићемо хиљаду евра", каже Драгана.

Извор: Вечерње новости

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

горан

21.04.2015 09:52

Исти слуцај као и у мојој опстини, гдје комунално достављаја рацуне свака три мјесеца те ти мозе накалемити милионе кубика потросене воде, као да имас рибњак док ти као потросац немас права залбе нити увида у портосњу.Ове преваре је дозволила власт Српске да би плацала своје ботове на дзавним јаслама а,па сада имамо слуцајеве гдје има висе директора,правника и осталих сефова него радника у водоводу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ба

21.04.2015 10:36

Дај ба бјезите.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОЛАН

21.04.2015 12:39

Ре-Ба.Дај ба бјези ти

ОДГОВОРИТЕ