Orah "popio" milion litara vode?

Tročlana porodica Milisavljević iz Vrbasa uzalud je više od godinu dana dokazivala da u njenoj kući za tri meseca nikako nije moglo da bude potrošeno više od milion litara vode!

Srbija 21.04.2015 | 11:00
Orah "popio" milion litara vode?

Pošto žalbe nisu pomogle, a domaćinstvo je odbijalo da plati račun od 91.528 dinara u 12 rata, Milisavljevići su isključeni sa vodovodne mreže i 11 dana su im bile suve slavine. Ovih dana su, ipak, potpisali novi sporazum o odloženom plaćanju duga, iako i dalje tvrde da u poslednjem tromesečju 2013. godine nisu potrošili 1.251 kubni metar vode i da u njihovom dvorištu nije bilo havarije usled koje je moglo da iscuri toliko vode.

U JKP "Standard", međutim, ističu da je kontrolom utvrđeno da su Milisavljevići kopanjem u dvorištu oslobađali i popravljali vodovodnu cev, te da je u njihovom domaćinstvu, ipak, došlo do havarije, za koju su sami odgovorni.

"Havarija nije mogla da se vidi, pa smo angažovali radnike da otkopaju kompletnu instalaciju od šahta do potrošnog mesta kako bi se ustanovio i otklonio kvar", kaže Dragana Milisavljević, ćerka nosioca domaćinstva i dodaje: 

"Kopanjem nije utvrđeno postojanje havarije. Sve je bilo suvo kao barut. Nigde nije otkriven trag nekontrolisanog oticanja vode. Kuća nam je od naboja i slegla bi se da je bilo havarije, jer bi se od milion litara vode uvukla vlaga u zidove ili bi "plivalo" dvorište. Nemoguće je i da je drvo oraha u dvorištu popilo toliku vodu, kao što nagađaju radnici "Standarda". Tražili smo detektor kako bi se utvrdilo kuda je voda otišla, ali smo iz "Standarda" dobili odgovor da uređaj nije pouzdan".

Prema njenim rečima, vodovodna instalacija u dvorištu je oštećena ašovom prilikom "traženja" havarije, a to presecanje cevi je kontrolor "Standarda" označio kao kvar.

"Za ispravnost instalacija od ulice do kućnog vodomera odgovorno je preduzeće, a štetu za havariju koja se dogodi iza brojila snosi korisnik", objasnio je Radomir Čurović, direktor "Standarda".

"Domaćinstvo je priznalo dug, čim je potpisalo sporazum o odloženom plaćanju, a isključeno je iz mreže jer nije ispunilo preuzete obaveze. Po novom sporazumu, morali su da plate predujam od 10 odsto duga i takse za isključenje i uključenje, koje su bile skuplje, jer je voda isključena na ulici", dodaje Čurović.

Dragana Milisavljević kaže da je porodica prvi sporazum o plaćanju duga potpisala u šoku, a drugi zato što posle 11 dana više nije mogla da izdrži bez vode.

"Isključili su nas iako je u sporazumu pisalo da ćemo, ako ne izmirimo rate, biti tuženi. Po novom sporazumu, omogućeno je plaćanje na 30 rata. Sve u svemu, za vodu koju nismo potrošili platićemo hiljadu evra", kaže Dragana.

Izvor: Večernje novosti

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

goran

21.04.2015 09:52

Isti slucaj kao i u mojoj opstini, gdje komunalno dostavljaja racune svaka tri mjeseca te ti moze nakalemiti milione kubika potrosene vode, kao da imas ribnjak dok ti kao potrosac nemas prava zalbe niti uvida u portosnju.Ove prevare je dozvolila vlast Srpske da bi placala svoje botove na dzavnim jaslama a,pa sada imamo slucajeve gdje ima vise direktora,pravnika i ostalih sefova nego radnika u vodovodu.

ODGOVORITE
Name

Ba

21.04.2015 10:36

Daj ba bjezite.

ODGOVORITE
Name

BOLAN

21.04.2015 12:39

Re-Ba.Daj ba bjezi ti

ODGOVORITE