Ф1: Хамилтон освојио и Бахреин!

Возач Мерцедеса Луис Хамилтон победио је у трци Формуле 1 за Велику награду Бахреина у Манами и увећао предност у генралном пласману.

Остали спортови 20.04.2015 | 15:20
Ф1: Хамилтон освојио и Бахреин!

Хамилтон је до треће победе у сезони, а 36. у каријери, дошао за сат, 35 минута, пет секунди и 809. Актуелни светски шампион је другу годину узастопно победио на стази Шакир.

Друго место освојио је возач Ферарија Кими Раиконен са заостатком од 3,38 секунде, а трећи је био возач Мерцедеса Нико Розберг са нешто више од шест секунди заостатка. Четврто место заузео је Валтери Ботас из Вилијамса, а пети је био
Себастијан Фетел из Ферарија. Бодове су још освојили Данијел Рикардо из Ред Була, Роман Грожан из Лотуса, возач Форс Индије Серхио Перес, Фелипе Маса из Вилијамса и Данил Квјат из Ред Була.

Возач Мекларена Џенсон Батон није учествовао у трци због техничких проблема на возилу. Хамилтон је добро стартовао, задржао је прво место испред Фетела, а
добро је кренуо и Раиконен које је на почетку обишао Розберга и преузео прво место, али се у четвртом кругу немачки возач поново нашао иза Фетела.

Розберг је наставио да вози оштро и добро, у деветом кругу обишао је Фетела и нашао се иза клупског колеге са 5,5 секунди заостатка. Водећи возачи су након тога почели да одлазе у бокс, а када су се вратили на стазу поредак је остао непромењен, Хамилтон је био први, а иза њега возили су Розберг, Фетел, Раиконен, Ботас, и Рикардо. Хамилтон је у 27. кругу имао 2,5 секунде предности над Розбергом.

После других одлазака у бокс велику борбу водили су Фетел и Розберг, а четвороструки светски шампион направио је грешку, ушао је широко у кривину, па га је Розберг обишао. Фетел је том приликом оштетио "нос" болида и морао је у бокс и на стазу се вратио иза својих конкурената на петом месту.

Оба возача Ред Була су се повукла из трке, после Карлоса Саинца, одустао је и Макс Верштапен. У 42. кругу Хамилтон је имао 4,5 секунди предности над клупским колегом, а Раиконен је 11 кругова пре краја успео да смањи заостатак за Розбергом на 10 секунди.

Раиконен је наставио да напада Розберга, смањивао је заостатак из круга у круг и пет кругова пре краја каснио је 3,7 секунде. Розберг је у наредном кругу направио грешку, ушао је широко у кривину, што је искористио Раиконен и преузео друго место.

Хамилтон је у последњем кругу имао проблема са кочницама, Раиконен је смањивао заостатак, али је британски возач имао велику предност и без проблема остварио победу.

Хамилтон је први у конкуренцији возача са 93 бодова, други је Розберг са 66, а трећи је Фетел са 65 бодова. Раиконен је четврти са 42 бода, а Маса заузима пето место са 31 бодом. Наредна трка у шампионату возиће се 10. маја у Барселони, за Велику награду Шпаније.

Коментари / 0

Оставите коментар