Гоогле увео нову опцију, нема више крађе телефона

Ова нова опција ће помоћи како заборавнима тако и онима којима је телефон украден.

Информационе технологије 20.04.2015 | 07:48
Гоогле увео нову опцију, нема више крађе телефона

О чему се ради? Све што треба да урадите је да отворите "Цхроме", и у "сеарцх бар" тј. део за претраживање упишете "финд мy пхоне". Ако вам је Андроид на телефону повезан са Гмаил налогом, појавиће се мапа, где ћете моћи видети локацију вашег уређаја.

Ако вам то не ради онда куцајте www.гоогле.цом/андроид/девицеманагер, и добићете приступ истом менију.

Али то није све. Можете активирати звоно које ће радити на максимуму 5 минута. На тај начин ћете лакше пронаћи телефон уколико сте га негде загубили или вам га је неко украо. Имате чак и могућност да закључате телефон и обришете све податке из њега. Да би ваш телефон био тачно лоциран морате у опцијама (сеттингс-море-лоцатион сервицес) да штиклирате опцију "аццесс то мy лоцатион", што значи да ће Гоогле у сваком тренутку знати где се налазите.

У сваком случају ако стално губите телефон, ево лаког начина да га нађете. А ако вам га украду, треба вам само један или два "јача" другара и проблем је решен!

Аппле корисници већ неко време имају ове могућности, а сада је Гоогле решио да обрадује и Андроид кориснике.

Извор: Блиц

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

наивно

20.04.2015 06:05

Ја лудости мајко моја-ресетирањем телефона на фабричко подешавање се бришу све апликације а самим тиме и лозинке,значи да је ово исто као и на моме ипхонеу и ничему не служи.После рестартовања на фабричко подешавање телефон се региструје на нову адресу и новог власника тако да је ово глупост-знају најбоље они којима је ипхоне украден.

ОДГОВОРИТЕ
Name

албаснаивно

10.09.2015 19:34

Не одустају од идеје да смо глупаци