Google uveo novu opciju, nema više krađe telefona

Ova nova opcija će pomoći kako zaboravnima tako i onima kojima je telefon ukraden.

Informacione tehnologije 20.04.2015 | 07:48
Google uveo novu opciju, nema više krađe telefona

O čemu se radi? Sve što treba da uradite je da otvorite "Chrome", i u "search bar" tj. deo za pretraživanje upišete "find my phone". Ako vam je Android na telefonu povezan sa Gmail nalogom, pojaviće se mapa, gde ćete moći videti lokaciju vašeg uređaja.

Ako vam to ne radi onda kucajte www.google.com/android/devicemanager, i dobićete pristup istom meniju.

Ali to nije sve. Možete aktivirati zvono koje će raditi na maksimumu 5 minuta. Na taj način ćete lakše pronaći telefon ukoliko ste ga negde zagubili ili vam ga je neko ukrao. Imate čak i mogućnost da zaključate telefon i obrišete sve podatke iz njega. Da bi vaš telefon bio tačno lociran morate u opcijama (settings-more-location services) da štiklirate opciju "access to my location", što znači da će Google u svakom trenutku znati gde se nalazite.

U svakom slučaju ako stalno gubite telefon, evo lakog načina da ga nađete. A ako vam ga ukradu, treba vam samo jedan ili dva "jača" drugara i problem je rešen!

Apple korisnici već neko vreme imaju ove mogućnosti, a sada je Google rešio da obraduje i Android korisnike.

Izvor: Blic

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

naivno

20.04.2015 06:05

Ja ludosti majko moja-resetiranjem telefona na fabričko podešavanje se brišu sve aplikacije a samim time i lozinke,znači da je ovo isto kao i na mome iphoneu i ničemu ne služi.Posle restartovanja na fabričko podešavanje telefon se registruje na novu adresu i novog vlasnika tako da je ovo glupost-znaju najbolje oni kojima je iphone ukraden.

ODGOVORITE
Name

albasnaivno

10.09.2015 19:34

Ne odustaju od ideje da smo glupaci