Кристијан Хелбах: У првом плану су фотеље

Постоје заиста политичари и политичке снаге које су спремне да се конструктивно ангажују како би довели до промјена у овој земљи, али и оне снаге које игноришу економске и социјалне потребе грађана, изјавио је у интервјуу за нови број магазина "Дани" њемачки амбасадор у БиХ Кристијан Хелбах.

Босна и Херцеговина 16.04.2015 | 10:45
Кристијан Хелбах: У првом плану су фотеље

"Бићу искрен - нисам више толики оптимиста као што сам то, рецимо, био крајем прошле године, када су се још водили коалициони преговори о програмима и када се чинило да се радило о стварима и питањима који су битни.

У задње вријеме сам, нажалост, морао да примијетим да су у првом плану била мјеста, фотеље, министарски положаји и позиције", оцијенио је он.

Осим тога, додао је, поново су се отвориле јавне дискусије о старим контроверзним темама и питањима као што је однос међу конститутивним народима или, напримјер, надлежности ентитета, а да се не разговара о ономе суштинском.

"За мене је то разочаравајуће. Али, вјерујте ми, ми смо овдје уложили заиста јако много политичке енергије и политичког капитала и нећемо тако лако попустити. Пажљиво ћемо пратити развој ствари", рекао је, између осталог, Хелбах за "Дане".

Извор: Дани

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

јок

16.04.2015 08:45

Они то раде због нас, а не због њих !

ОДГОВОРИТЕ