Kristijan Helbah: U prvom planu su fotelje

Postoje zaista političari i političke snage koje su spremne da se konstruktivno angažuju kako bi doveli do promjena u ovoj zemlji, ali i one snage koje ignorišu ekonomske i socijalne potrebe građana, izjavio je u intervjuu za novi broj magazina "Dani" njemački ambasador u BiH Kristijan Helbah.

Bosna i Hercegovina 16.04.2015 | 10:45
Kristijan Helbah: U prvom planu su fotelje

"Biću iskren - nisam više toliki optimista kao što sam to, recimo, bio krajem prošle godine, kada su se još vodili koalicioni pregovori o programima i kada se činilo da se radilo o stvarima i pitanjima koji su bitni.

U zadnje vrijeme sam, nažalost, morao da primijetim da su u prvom planu bila mjesta, fotelje, ministarski položaji i pozicije", ocijenio je on.

Osim toga, dodao je, ponovo su se otvorile javne diskusije o starim kontroverznim temama i pitanjima kao što je odnos među konstitutivnim narodima ili, naprimjer, nadležnosti entiteta, a da se ne razgovara o onome suštinskom.

"Za mene je to razočaravajuće. Ali, vjerujte mi, mi smo ovdje uložili zaista jako mnogo političke energije i političkog kapitala i nećemo tako lako popustiti. Pažljivo ćemo pratiti razvoj stvari", rekao je, između ostalog, Helbah za "Dane".

Izvor: Dani

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

jok

16.04.2015 08:45

Oni to rade zbog nas, a ne zbog njih !

ODGOVORITE