Кантона: 2010. је свјетски шампион била Каталонија!

Чувени француски фудбалер изјавио да је Каталонија била најбоља на Мундијалу 2010, јер је тим Шпаније био састављен од десет играча Барселоне.

Фудбал 14.04.2015 | 20:20
Кантона: 2010. је свјетски шампион била Каталонија!

Легендарни фудбалер Манчестер Јунајтеда Ерик Кантона, познат по контроверзним изјавама, поново је заталасао јавност оценом да је Мундијал у Јужној Африци освојила Каталонија, а не Шпанија.

Када су га новинари на конференцији за медије у Шангају, два дана уочи свечаности проглашења најбољих спортиста у избору Лауреуса, питали да оцени успех Шпаније на СП 2010. одговорио је да је "тај Мундијал освојла Каталонија".

"Шпанија је тада освојила трофеј са 10 играча Барселоне. То значи да Шпанци нису освојуили титулу, него Барселона", рекао је бивши француски интернационалац .

Он је открио да је по деди пореклом Каталонац.

"Истина је да ми је деда из породице Марторељ. Био је републиканац. Живео сам једно време у Сант Дјуст де Десверну и то баш у време када је Јохан Кројф играо за Барселону. Тада сам имао осам година, а током шампионата света 1974. живео сам у Барселони...", рекао је Кантона

Он сматра да се у Немачкој игра најбољи фудбал.

По његовом мишљену, најбољи играц данашњице није ни Лионел Меси, ни Кристијано Роналдо, него Аргентинац Хавијер Пасторе.

"Без шале, најбољи фудбалер је Пасторе из Пари Сен Жермена. Ради се о најкреативнијем играчу данашњице. Он вас сваки пут изненађује, али не головима, него пасовима", рекао је Кантона.

Он је открио да би за председника Међународне фудбалске федерације гласао за Луиса Фига, а не за Сепа Блатера, јер је Портругалац "играо фудбал, као и Платини".

Коментари / 0

Оставите коментар