Kantona: 2010. je svjetski šampion bila Katalonija!

Čuveni francuski fudbaler izjavio da je Katalonija bila najbolja na Mundijalu 2010, jer je tim Španije bio sastavljen od deset igrača Barselone.

Fudbal 14.04.2015 | 20:20
Kantona: 2010. je svjetski šampion bila Katalonija!

Legendarni fudbaler Mančester Junajteda Erik Kantona, poznat po kontroverznim izjavama, ponovo je zatalasao javnost ocenom da je Mundijal u Južnoj Africi osvojila Katalonija, a ne Španija.

Kada su ga novinari na konferenciji za medije u Šangaju, dva dana uoči svečanosti proglašenja najboljih sportista u izboru Laureusa, pitali da oceni uspeh Španije na SP 2010. odgovorio je da je "taj Mundijal osvojla Katalonija".

"Španija je tada osvojila trofej sa 10 igrača Barselone. To znači da Španci nisu osvojuili titulu, nego Barselona", rekao je bivši francuski internacionalac .

On je otkrio da je po dedi poreklom Katalonac.

"Istina je da mi je deda iz porodice Martorelj. Bio je republikanac. Živeo sam jedno vreme u Sant Djust de Desvernu i to baš u vreme kada je Johan Krojf igrao za Barselonu. Tada sam imao osam godina, a tokom šampionata sveta 1974. živeo sam u Barseloni...", rekao je Kantona

On smatra da se u Nemačkoj igra najbolji fudbal.

Po njegovom mišljenu, najbolji igrac današnjice nije ni Lionel Mesi, ni Kristijano Ronaldo, nego Argentinac Havijer Pastore.

"Bez šale, najbolji fudbaler je Pastore iz Pari Sen Žermena. Radi se o najkreativnijem igraču današnjice. On vas svaki put iznenađuje, ali ne golovima, nego pasovima", rekao je Kantona.

On je otkrio da bi za predsednika Međunarodne fudbalske federacije glasao za Luisa Figa, a ne za Sepa Blatera, jer je Portrugalac "igrao fudbal, kao i Platini".

Komentari / 0

Ostavite komentar