Анализа: Сити је ипак и даље само ''мали тим''!

Статистика каже да се и поред трофеја, карактер није „примио“ на Етихаду! Ако се питате откуд изненадни порази у Европи и немогућност да се ишта уради у великим утакмицама, ево једног од одговора...

Фудбал 09.04.2015 | 23:20
Анализа: Сити је ипак и даље само ''мали тим''!

Манчестер Сити није тријумфовао у гостима у последњих 20 година у Премијер лиги, а да је на полувремену губио. Ниједан једини пут Грађани нису дошли „из кеца у двојку“, што је оглед победничког менталитета који има тек неколицина клубова на Острву и у Европи.

Кажемо неколицина јер верујемо да читав пројекат моћног Манчестер Ситија да се придружи баш тој, елитној скупини клубова којој припадају Реал, Барса, Бајерн, Јунајтед, Ливерпул, Милан, Интер, па можемо рећи и Челси.

Роману Абрамовичу је успело да милионима створи гиганта који меље све пред собом. Челси се попео на европски трон 2012, изгубили титулу на пенале 2008. пет пута играли полуфинале елитног такмичења и све у периоду откада је Роман Абрамович лета 2003. преузео контролу над лондонским Плавцима.

Абу Даби Јунајтед Група је преузела Манчестер Сити у августу 2008. године. Сезоне 2008/2009 добили су преко „Уефа фер-плеј“ правила место у Лиги Европе, стигли до четвртфинала где их је зауставио Хамбург. Наредне сезоне су стали у шеснаестини финала где их је Динамо Кијев „одучио од фудбала“ у двомечу. Клуб се потом бесомучним улагањем докопава Лиге шампиона у којој из сезоне у сезону доживљава потпуни фијаско.

Два пута су стали у групи иако су имали по многима тим вредан бар полуфинала. Прошле сезоне и ове сезоне су у осмини финала разбијени од стране Барселоне која је толико лако изашла на крај са Ситијем, да је неко ко не зна ништа о фудбалу могао да помисли да је преко пута Каталонаца био неки безвезни тим са дна Примере.

Шта можемо да закључимо из свега овога? Ситијев подухват није успео и поред две титуле у Премијер лиги. Нико се не плаши грађана, осим можда фењераша у Премијер лиги, а и они су као Кристал Палас у понедељак, почели да показују зубе Пелегринијевом тиму који је практично изгубио читаву сезону. Чилеанац ће на крају сезоне готово сигурно добити отказ, а ко год да дође, верујемо да следи опет чистка и поновно гомилање прескупих фудбалера. Ситију се изгледа не пише добро. Џаба вам новци, моји синовци...

Коментари / 0

Оставите коментар