Ово је Роналдово ''складиште муниције''!

Лопта којом је Кристијано Роналдо постигао пет голова у победи Реала над Гранадом (9:1) завршила је у Музеју ЦР7.

Фудбал 10.04.2015 | 08:20
Ово је Роналдово ''складиште муниције''!

- Све што желим јесте да побеђујем и освајам трофеје. Ако их буде још, нема проблема, имам још соба у које могу да их одложим - рекао је Роналдо, алудирајући на Музеј ЦР7, који је осмислио његов брат јер није могао да поднесе да вредне ствари из Кристијановог живота буду разбацане по кући у којој су живео.

Познато је да Португалац, једини уз Пелеа, има свој властити музеју у родном граду Фуншалу, на острву Мадеири. Када је кућа постала премала да прихвати све трофеје и признања која је добио, он је одлучио да изгради простор у којем би навијачи у сваком тренутку могли да уживају у стварима које су обележиле Кристијанов живот.

Ту се налази све што је добио у животу, од малецког трофеја који је добио као најбољи играч локалног клуба Андориње па до „Златне лопте“ ФИФА. Ту су још златне копачке, медаље, потписане мајице, лопте, фотографије...

Један зид је прекривен лоптама, сваком од њих дао је по један хет-трик. Ту су и писма, дечји цртежи, песме које је добијао од фанова широм света. У средишту музеја налази се његова воштана фигура у дресу Реала из Мадрида.

Менаџер музеја као једну од највећих атракција представља слику Роналда у дресу Спортинга.

- А ово је слика из ноћи која је променила Кристијанов живот. Спортинг је тукао Манчестер, било је то 2003. године. Сер Алекс Фергусон се уверио како Роналдо игра и ујутру је потписао уговор с њим - каже менаџер Нуно Мендеш.
За само месец дана од отварања, музеј је посетило 10.000 људи.

53 клуба у лигама петице постигла су мање голова од нападача Реала (36). Рецимо, Борусија Дортмунд, Њукасл, Удинезе, Лил, Мајнц, Торино и Стоук.

28 пута постигао је ЦР7 три или више погодака, чиме се изједначио с легендом Реала Алфредом ди Стефаном.

За Роналда становници острва тврде да је највећи син Мадеире. Они истичу да се Кристофер Колумбо доселио на острво и једно време ту живео, као и да је Винстон Черчил волео да слика море посматрајући га с брда изнад главног града Фуншала.

Коментари / 0

Оставите коментар