Ovo je Ronaldovo ''skladište municije''!

Lopta kojom je Kristijano Ronaldo postigao pet golova u pobedi Reala nad Granadom (9:1) završila je u Muzeju CR7.

Fudbal 10.04.2015 | 08:20
Ovo je Ronaldovo ''skladište municije''!

- Sve što želim jeste da pobeđujem i osvajam trofeje. Ako ih bude još, nema problema, imam još soba u koje mogu da ih odložim - rekao je Ronaldo, aludirajući na Muzej CR7, koji je osmislio njegov brat jer nije mogao da podnese da vredne stvari iz Kristijanovog života budu razbacane po kući u kojoj su živeo.

Poznato je da Portugalac, jedini uz Pelea, ima svoj vlastiti muzeju u rodnom gradu Funšalu, na ostrvu Madeiri. Kada je kuća postala premala da prihvati sve trofeje i priznanja koja je dobio, on je odlučio da izgradi prostor u kojem bi navijači u svakom trenutku mogli da uživaju u stvarima koje su obeležile Kristijanov život.

Tu se nalazi sve što je dobio u životu, od maleckog trofeja koji je dobio kao najbolji igrač lokalnog kluba Andorinje pa do „Zlatne lopte“ FIFA. Tu su još zlatne kopačke, medalje, potpisane majice, lopte, fotografije...

Jedan zid je prekriven loptama, svakom od njih dao je po jedan het-trik. Tu su i pisma, dečji crteži, pesme koje je dobijao od fanova širom sveta. U središtu muzeja nalazi se njegova voštana figura u dresu Reala iz Madrida.

Menadžer muzeja kao jednu od najvećih atrakcija predstavlja sliku Ronalda u dresu Sportinga.

- A ovo je slika iz noći koja je promenila Kristijanov život. Sporting je tukao Mančester, bilo je to 2003. godine. Ser Aleks Ferguson se uverio kako Ronaldo igra i ujutru je potpisao ugovor s njim - kaže menadžer Nuno Mendeš.
Za samo mesec dana od otvaranja, muzej je posetilo 10.000 ljudi.

53 kluba u ligama petice postigla su manje golova od napadača Reala (36). Recimo, Borusija Dortmund, Njukasl, Udineze, Lil, Majnc, Torino i Stouk.

28 puta postigao je CR7 tri ili više pogodaka, čime se izjednačio s legendom Reala Alfredom di Stefanom.

Za Ronalda stanovnici ostrva tvrde da je najveći sin Madeire. Oni ističu da se Kristofer Kolumbo doselio na ostrvo i jedno vreme tu živeo, kao i da je Vinston Čerčil voleo da slika more posmatrajući ga s brda iznad glavnog grada Funšala.

Komentari / 0

Ostavite komentar