Естрадна кумства

Кумства на естрадном небу су веома популарна, али нису увек ни најбоље могуће решење.

Забава 08.04.2015 | 11:05
Естрадна кумства

Да на јавној сцени не постоје само интриге, трачеви и препуцавања, доказују и кумства међу нашим јавним личностима. Српска естрада преплављена је кумствима, те се тако кумови помажу и у добру и у злу. Намештају тезге једни другима, сређују кредите, рате, позајмљују лову, поклањају скупоцене аутомобиле, а ко ће коме, ако не свој своме. Није кум дугме, па да се лако поломи.

Тако су куме певачице Виолета Вики Миљковић и Светлана Цеца Ражнатовић, Ана Бекута и Мира Шкорић, Шабан Шаулић кумовао је Зорици Брунцлик и Мирољубу Аранђеловић Кемишу...

Иако је у младости била у емотивној вези са Сашом Поповићем газдарица "Гранда", Лепа Брена, остала је у одличним односима са Салетом. У знак поштовања Поповић је управо Лепу Брену узео за куму која је била сведок када се оженио са певачицом Сузаном Јовановић. Лепа Брена и Саша Поповић ретки су јер се за скоро пола века познанства никада нису посвађали. А ако и јесу, то су добро сакрили.

Као у песми Здравка Чолића "Ти и ја само јужњаци, по срцу прави земљаци" тако су и Цеца Ражнатовић и Вики Миљковић постале куме. Њих две у јавности нису често заједно али, за рођендане, славе, преславе, и остале празнике увек једна другу испоштују.

Ана Бекута и Мира Шкорић дугогодишње су пријатељице, сраднице, али и куме. Њихово пријатељство датира преко три деценије, а крунисано је управо кумством које траје и дан данас.

Након четири године, певач Жељко Јоксимовић и водитељка Јована Јанковић, емотивну везу на Малдивима крунисали су браком. С обзиром на то да је церемонија била интимна, њих двоје су пожелили да славље направе са кумовима, пријатељима и родбином. И ето опет повода за весеље, али и кумство. После две године 2014. године Јована и Жељко направили су фешту, а за кумове су одабрали менаџера Банета Обрадовића, Ланетовог дугогодишњег сарадника док је водитељка за свог сведока изабрала колегу Срђана Предојевића са којим дуги низ година води "Јутарњи програм", прво на РТС-у, а затим су у пакету наставили и на ружичастој телевизији.

Међутим, нису сва кумства ружичаста, има и оних који једни друге не могу очима да виде, а све то због лове.

Почетком деведест година прошлог века два најбоља друга окумила су, и то естрадни менаџер Саша Драгић и певач Момчило Бајагић Бајага! Сви познаваоци естрадних дешавања тврдили су да је ово кумство из инетеса. И било је! Као што бива у земљи Србији, кумови су се посвађали због неког посла.

Многа естрадна кумства која су по божијем закону не би ваљало прекидати, прекинута су! Како се код нас тога нико не придржава, многа су пукла! Тако данас уопште не контактирају Горан Бреговић и Емир Кустурица. И дан данас се препричава како је Куста Брегу окарактерисао као "лопова" који вам мазне новчаник, па вас после од тих пара води на вечеру. Њих двојица су се такође разишли због пара јер двојица из истог бунара не могу пити воду - пресушиће!

Гоца Тржан и њен некадашњи менаџер и крштени кум Гане Пецикоза, такође су се посвађали због новца. Ако се сећате оног изрежираног концерта за "једног" човека почетком 2000. године у Сава центру, е то је то! Пошто је Тржанка пукла са картама, кум је осмислио сјајну идеју, али није рачунао да је то тада за певачицу био превелик залогај! Неискусна у естрадним лажима, Гоца се никако није сналазила.

Међутим, био је ту кум! Гане је пустио буву како је наводно један Гоцин тајни обожавалац закупио цео Сава центар како би певачица само њему певала, У почетку је све било супер, али када су новинари почели са свих страна да притискају певачицу - она је пукла и испричала целу истину. Жељни сензације новинари су пренели њене речи на папир, од тога како је пукла са картама, па до Ганетовог маркетиншког трика, лажи мажи па све у круг. Кумство је пукло у паран парчад тако да она и Пецикоза и дан данас не разговарају.

Ипак, у народу је уважено мишљење да није добро одбити кумство, па су се тако на нашој јавној сцени, окумили многи. Као што увек у животу бива некима је кумство дошло као благослов, а некима пак као усуд!

Извор: Курир

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Гашпар

08.04.2015 13:33

Сви они заједно, немају ни основну школу-тзв естрадни умјетници-која брука за човјечанство...

ОДГОВОРИТЕ