Estradna kumstva

Kumstva na estradnom nebu su veoma popularna, ali nisu uvek ni najbolje moguće rešenje.

Zabava 08.04.2015 | 11:05
Estradna kumstva

Da na javnoj sceni ne postoje samo intrige, tračevi i prepucavanja, dokazuju i kumstva među našim javnim ličnostima. Srpska estrada preplavljena je kumstvima, te se tako kumovi pomažu i u dobru i u zlu. Nameštaju tezge jedni drugima, sređuju kredite, rate, pozajmljuju lovu, poklanjaju skupocene automobile, a ko će kome, ako ne svoj svome. Nije kum dugme, pa da se lako polomi.

Tako su kume pevačice Violeta Viki Miljković i Svetlana Ceca Ražnatović, Ana Bekuta i Mira Škorić, Šaban Šaulić kumovao je Zorici Brunclik i Miroljubu Aranđelović Kemišu...

Iako je u mladosti bila u emotivnoj vezi sa Sašom Popovićem gazdarica "Granda", Lepa Brena, ostala je u odličnim odnosima sa Saletom. U znak poštovanja Popović je upravo Lepu Brenu uzeo za kumu koja je bila svedok kada se oženio sa pevačicom Suzanom Jovanović. Lepa Brena i Saša Popović retki su jer se za skoro pola veka poznanstva nikada nisu posvađali. A ako i jesu, to su dobro sakrili.

Kao u pesmi Zdravka Čolića "Ti i ja samo južnjaci, po srcu pravi zemljaci" tako su i Ceca Ražnatović i Viki Miljković postale kume. Njih dve u javnosti nisu često zajedno ali, za rođendane, slave, preslave, i ostale praznike uvek jedna drugu ispoštuju.

Ana Bekuta i Mira Škorić dugogodišnje su prijateljice, sradnice, ali i kume. Njihovo prijateljstvo datira preko tri decenije, a krunisano je upravo kumstvom koje traje i dan danas.

Nakon četiri godine, pevač Željko Joksimović i voditeljka Jovana Janković, emotivnu vezu na Maldivima krunisali su brakom. S obzirom na to da je ceremonija bila intimna, njih dvoje su poželili da slavlje naprave sa kumovima, prijateljima i rodbinom. I eto opet povoda za veselje, ali i kumstvo. Posle dve godine 2014. godine Jovana i Željko napravili su feštu, a za kumove su odabrali menadžera Baneta Obradovića, Lanetovog dugogodišnjeg saradnika dok je voditeljka za svog svedoka izabrala kolegu Srđana Predojevića sa kojim dugi niz godina vodi "Jutarnji program", prvo na RTS-u, a zatim su u paketu nastavili i na ružičastoj televiziji.

Međutim, nisu sva kumstva ružičasta, ima i onih koji jedni druge ne mogu očima da vide, a sve to zbog love.

Početkom devedest godina prošlog veka dva najbolja druga okumila su, i to estradni menadžer Saša Dragić i pevač Momčilo Bajagić Bajaga! Svi poznavaoci estradnih dešavanja tvrdili su da je ovo kumstvo iz inetesa. I bilo je! Kao što biva u zemlji Srbiji, kumovi su se posvađali zbog nekog posla.

Mnoga estradna kumstva koja su po božijem zakonu ne bi valjalo prekidati, prekinuta su! Kako se kod nas toga niko ne pridržava, mnoga su pukla! Tako danas uopšte ne kontaktiraju Goran Bregović i Emir Kusturica. I dan danas se prepričava kako je Kusta Bregu okarakterisao kao "lopova" koji vam mazne novčanik, pa vas posle od tih para vodi na večeru. Njih dvojica su se takođe razišli zbog para jer dvojica iz istog bunara ne mogu piti vodu - presušiće!

Goca Tržan i njen nekadašnji menadžer i kršteni kum Gane Pecikoza, takođe su se posvađali zbog novca. Ako se sećate onog izrežiranog koncerta za "jednog" čoveka početkom 2000. godine u Sava centru, e to je to! Pošto je Tržanka pukla sa kartama, kum je osmislio sjajnu ideju, ali nije računao da je to tada za pevačicu bio prevelik zalogaj! Neiskusna u estradnim lažima, Goca se nikako nije snalazila.

Međutim, bio je tu kum! Gane je pustio buvu kako je navodno jedan Gocin tajni obožavalac zakupio ceo Sava centar kako bi pevačica samo njemu pevala, U početku je sve bilo super, ali kada su novinari počeli sa svih strana da pritiskaju pevačicu - ona je pukla i ispričala celu istinu. Željni senzacije novinari su preneli njene reči na papir, od toga kako je pukla sa kartama, pa do Ganetovog marketinškog trika, laži maži pa sve u krug. Kumstvo je puklo u paran parčad tako da ona i Pecikoza i dan danas ne razgovaraju.

Ipak, u narodu je uvaženo mišljenje da nije dobro odbiti kumstvo, pa su se tako na našoj javnoj sceni, okumili mnogi. Kao što uvek u životu biva nekima je kumstvo došlo kao blagoslov, a nekima pak kao usud!

Izvor: Kurir

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Gašpar

08.04.2015 13:33

Svi oni zajedno, nemaju ni osnovnu školu-tzv estradni umjetnici-koja bruka za čovječanstvo...

ODGOVORITE