Мицрософт запошљава особе са аутизмом

Компанија Мицрософт направила је велики корак у својој политици запошљавања доневши одлуку да обезбеди радна места особама оболелим од аутизма.

Информационе технологије 08.04.2015 | 10:59
Мицрософт запошљава особе са аутизмом

Судећи према недавном саопштењу, компанија ће у мају покренути пилот програм како би особама са аутизмом доделила радна места са пуним радним временом у седишту компаније у Редмонду (Вашингтон). За сада се планира да укупно буде 10 кандидата.

“Ширење могућности и разнолика радна снага учиниће нашу компанију јачом. Људи са аутизмом донеће управо ону снагу која нам је потребна. Свака особа је другачија – неко има изванредну способност памћења, дубинског размишљања, узимања мноштва детаља у обзир, док се друге особе могу одлично показати у математици или кодирању”, изјавила ме Мери Елен Смит, потпредседник Мицрософта, која и сама има сина са аутизмом.

Овај програм само је део великог покрета међу компанијама да се што већи број аутистичних особа добије радна места, а настао је у сарадњи са данском фирмом Специалистерне, задуженом за обуку и запошљавање људи са аутизмом.

Извор: Б 92

Коментари / 0

Оставите коментар