Циљ - Извоз производа БиХ на тржиште ЕУ

Министар спољне тргоивине и економских односа БиХ Мирко Шаровић изјавио је да ће један од приоритета његовог рада бити испуњавање услова за извоз производа из БиХ на тржиште ЕУ.

Босна и Херцеговина 07.04.2015 | 10:10
Циљ - Извоз производа БиХ на тржиште ЕУ

Он је најавио да ће предстојећи период бити искориштен за адаптацију Споразума о стабилизацији и придруживању, с обзиром да је Хрватска, као ранија чланица ЦЕФТА, постала чланица ЕУ.

"Та адаптација је обавеза обје стране, још од уласка Хрватске у ЕУ, и кроз преговоре покушавамо да дођемо до обострано прихватљивог рјешења", рекао је Шаровић за "Независне новине".

Међу приоритетима у будућем раду, Шаровић је навео реформски курс и приближавање ЕУ кроз испуњавање еврпских услова и законодавства.

Коментаришући одлуку ЕУ о укидању производне квоте на извоз млијека, Шаровић је рекао да Споразум о стабилизацији и придруживању дефинише трговинске односе и да постоје јасна правила и заштитне мјере.

"Сваки литар млијека који регуларно уђе у БиХ оптерећен је царином десет одсто и посебним прелевманом, у зависности и од масноће млијека", додао је Шаровић.

Извор: Срна

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

која лаз

07.04.2015 08:15

Какве Производе кад ми само медјусобно сверцујемо са Кинеском и Турском Робом а сами ниста и не производимо гдје су ти Погони и ти запосљени Радмици. О цему овај цовијек прица и заварава сам себе и свој Народ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Федерација

07.04.2015 08:17

Прави господин и цовјек.

ОДГОВОРИТЕ
Name

007

07.04.2015 14:00

Спречите Ви огроман увоз,а за извоз је лако.

ОДГОВОРИТЕ