Није стигла одлука о Шефику Џаферовићу

Кабинет потпредсједника ФБиХ Милана Дуновића није запримио одлуку Тужилаштва БиХ о непровођењу истраге у предмету против ратног начелника Центра служби безбједности Зеница Шефика Џаферовића и команданта Трећег корпуса Армије Р БиХ Сакиба Махмуљина, потврђено је у овом кабинету.

Босна и Херцеговина 03.04.2015 | 18:10
Није стигла одлука о Шефику Џаферовићу

"У будућности ћемо, свакако, подржати независан рад свих надлежних органа", навели су у кабинету потпредсједника ФБиХ.

Главни тужилац БиХ Горан Салиховић обавијестио је раније Мирсада Кебу да је Тужилаштво БиХ донијело наредбу о непровођењу истраге у предмету против Шефика Џаферовића и Сакиба Махмуљина, те да Кебо није у својству подносиоца кривичне пријаве с обзиром да више не обавља функцију потпредсједника ФБиХ.

Бивши потпредсједник ФБиХ је у неколико наврата предао тужиоцима више од 8.000 страница документа у вези са злочинима почињеним над Србима у Возући код Завидовића.

Он је почетком фебруара прослиједио Тужилаштву БиХ нових 3.000 докумената, међу којима су докази о ратним злочинима које су над Србима починили припадници Петог корпуса такозване Армије БиХ на подручју централне БиХ, дијела Крајине и на подручју Горажда.

Извор: Срна

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

ја

03.04.2015 16:37

Па дај висе у медије те доказе па нека онда Салиховиц не процесуира. ИЛИ ЦУТИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

007

04.04.2015 16:55

Шта Салиховић има да обавештава Кебу.када је завршио мандат.Ваљда је требао писмено да обавести Председништво Федерације.Парламент или председнишво БИХ.Нешто добро смрди,а време цури,цури.............

ОДГОВОРИТЕ