Nije stigla odluka o Šefiku Džaferoviću

Kabinet potpredsjednika FBiH Milana Dunovića nije zaprimio odluku Tužilaštva BiH o neprovođenju istrage u predmetu protiv ratnog načelnika Centra službi bezbjednosti Zenica Šefika Džaferovića i komandanta Trećeg korpusa Armije R BiH Sakiba Mahmuljina, potvrđeno je u ovom kabinetu.

Bosna i Hercegovina 03.04.2015 | 18:10
Nije stigla odluka o Šefiku Džaferoviću

"U budućnosti ćemo, svakako, podržati nezavisan rad svih nadležnih organa", naveli su u kabinetu potpredsjednika FBiH.

Glavni tužilac BiH Goran Salihović obavijestio je ranije Mirsada Kebu da je Tužilaštvo BiH donijelo naredbu o neprovođenju istrage u predmetu protiv Šefika Džaferovića i Sakiba Mahmuljina, te da Kebo nije u svojstvu podnosioca krivične prijave s obzirom da više ne obavlja funkciju potpredsjednika FBiH.

Bivši potpredsjednik FBiH je u nekoliko navrata predao tužiocima više od 8.000 stranica dokumenta u vezi sa zločinima počinjenim nad Srbima u Vozući kod Zavidovića.

On je početkom februara proslijedio Tužilaštvu BiH novih 3.000 dokumenata, među kojima su dokazi o ratnim zločinima koje su nad Srbima počinili pripadnici Petog korpusa takozvane Armije BiH na području centralne BiH, dijela Krajine i na području Goražda.

Izvor: Srna

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

ja

03.04.2015 16:37

Pa daj vise u medije te dokaze pa neka onda Salihovic ne procesuira. ILI CUTI

ODGOVORITE
Name

007

04.04.2015 16:55

Šta Salihović ima da obaveštava Kebu.kada je završio mandat.Valjda je trebao pismeno da obavesti Predsedništvo Federacije.Parlament ili predsednišvo BIH.Nešto dobro smrdi,a vreme curi,curi.............

ODGOVORITE