Пријети блокада Мисије БиХ у Њујорку

Амбасадор  БиХ у Сталној мисији при УН Мирсада Чолаковић изразила је бојазан да ће, уколико се настави тренд "дивљања" курса америчког долара, сигурно доћи до блокаде рада ове мисије.

Босна и Херцеговина 23.03.2015 | 09:42
Пријети блокада Мисије БиХ у Њујорку

Чолаковићева је рекла да је финансијско стање такво да службеници и нижерангиране дипломате дословно преживљавају, а да у случају даљег раста долара није сигурно да ли ће добити и износе за пуну станарину.

"То би потпуно урушило углед БиХ, поготово у овом моменту када нам Европа отвара врата, када смо у три или четири најважнија тијела УН, о чему нико не пише", рекла је Чолаковићева за "Независне новине".

Говорећи о одговорности за ситуацију да је БиХ као једина земља у региону везала буџет дипломатско-конзуларних представништава за домаћу валуту, Чолаковићева је рекла да Министарство иностраних послова не може самостално доносити одлуке и да је то питање и за Савјет министара и парламент БиХ.

"Систем је заказао, а можете се и увјерити колико смо се свих ових година обраћали Министарству иностраних послова /МИП/, а МИП покушавао да са своје стране образложи стање", истакла је Чолаковићева.

Извор: СРНА

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

друг

23.03.2015 09:30

Који це нам, кад од вас ниста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Едо , Слатина - Тузла

23.03.2015 13:42

Е јесмо и фукаре, ко да други немају исте проблеме али ми морамо кукати ко сиње кукавице, умјесто да се то ријеши и отпусти вишак особља и на слицан нацин, а недостајуца средства се морају намакнути јер је то јако битно .... ал је.ат нас - фукарештина из нас избија ко луда..... док нам још важеци министар спољних послова обилази и што треба и што не треба а тога је више - овдје се људи пате .... П.С.Треба укинути тзв. агенције којима је сврха постојања да у њима раде Сарајлије и Источне Сарајлије !

Name

Радник

23.03.2015 09:37

Радите и оно што раде поданици у овој земљи кад расте цијена горива, увијек сипајте за 20 КМ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Навијац

23.03.2015 10:11

Па прије 14 година долар је био 2,30КМ. Смијесно је да је ово назвала "дивљање". Ово је само садасње стање на свјетској новцаној берзи. Народ свакодневно трпи резултате негативних економских трендова, поскупљења, скокова цијена нафте, струје, некретнина, па не затвара своје куце. Пале плате господјо? Па народ који представљате их углавном и нема. Занимљиво је да је дуго времена долар био низак и тада дипломате нису остављале "висак" пара на страну управо за овакве "црне дане", тј. нису се бунили сто су по Америци могли за исту плату двоструко висе. Представљате земљу и народ који једва крпи крај с крајем и предлазем вам да се и ви тако понасате. Од наредне плате купите брасна, соли и конзерви, поплацајте рацуне, обуците се у продавници половне робе и мање телефонирања, висе СМС-а. Молите Бога да додју нови избори и да вас врате куци у "благостање", а да неко други види како је вама било.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црни

23.03.2015 12:22

Долар обара евро.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сноуден

23.03.2015 13:23

Па вратите се у БиХ мозда це вам бити боље јер вецина градјана не прима ниста у БиХ.

ОДГОВОРИТЕ