Звонко Богдан добио награду ЕУ за животно дело

Панонски шансоњер у Клубу књижевника песмом прославио признање из области музике.

Забава 21.03.2015 | 08:10
Звонко Богдан добио награду ЕУ за животно дело

Легендарном музичару Звонку Богдану уручена је прексиноћ награда за животно дело у области музике и културе коју додељује Европска унија.

Признање које се додељује од 1999. године овогодишњем лауреату доделио је Петар Вашичек на свечаности у Клубу књижевника.
- Бити заштитни знак салаша, фијакера, Буњеваца, севера Бачке, једне винарије и председник светске организације тамбураша, значи да иза мене стоји много година. Срећан сам што су мој рад препознали људи из ЕУ и што су ме наградили. Али нећу још да мрем, не брините - рекао је Богдан.

Међу званицама су се нашли и министар културе Иван Тасовац, председница Народне скупштине Републике Србије Маја Гојковић у пратњи мајке, Момчило Бајагић Бајага, Пеца Петровић, Данијела Пантић, Оливер Дулић, Јелена Бачић Алимпић и Бане Крстић. Звонко Богдан је уместо дугих говора запевао уз пратњу свог оркестра „Осам тамбураша са севера Бачке“, и то песму „Ти се нећеш вратити“. Панонски шансоњер нам је открио да се не дружи с политичарима, али да је без обзира на то позвао министра културе да обиђе његов салаш у Суботици.

- Тасовац ми није био гост. Позвали смо га да дође на мој салаш и мало ужива. Нисам нешто приметио да политичари воле да дођу на моје концерте. Маја Гојковић и Оливер Дулић знам да воле репертоар који гајим и изводим - открио је Звонко.

Извор: Курир

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Тамо Далеко Бреее

21.03.2015 15:21

Цару Иде царево!!! Свака цаст и од срца све најбоље...

ОДГОВОРИТЕ