Zvonko Bogdan dobio nagradu EU za životno delo

Panonski šansonjer u Klubu književnika pesmom proslavio priznanje iz oblasti muzike.

Zabava 21.03.2015 | 08:10
Zvonko Bogdan dobio nagradu EU za životno delo

Legendarnom muzičaru Zvonku Bogdanu uručena je preksinoć nagrada za životno delo u oblasti muzike i kulture koju dodeljuje Evropska unija.

Priznanje koje se dodeljuje od 1999. godine ovogodišnjem laureatu dodelio je Petar Vašiček na svečanosti u Klubu književnika.
- Biti zaštitni znak salaša, fijakera, Bunjevaca, severa Bačke, jedne vinarije i predsednik svetske organizacije tamburaša, znači da iza mene stoji mnogo godina. Srećan sam što su moj rad prepoznali ljudi iz EU i što su me nagradili. Ali neću još da mrem, ne brinite - rekao je Bogdan.

Među zvanicama su se našli i ministar kulture Ivan Tasovac, predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković u pratnji majke, Momčilo Bajagić Bajaga, Peca Petrović, Danijela Pantić, Oliver Dulić, Jelena Bačić Alimpić i Bane Krstić. Zvonko Bogdan je umesto dugih govora zapevao uz pratnju svog orkestra „Osam tamburaša sa severa Bačke“, i to pesmu „Ti se nećeš vratiti“. Panonski šansonjer nam je otkrio da se ne druži s političarima, ali da je bez obzira na to pozvao ministra kulture da obiđe njegov salaš u Subotici.

- Tasovac mi nije bio gost. Pozvali smo ga da dođe na moj salaš i malo uživa. Nisam nešto primetio da političari vole da dođu na moje koncerte. Maja Gojković i Oliver Dulić znam da vole repertoar koji gajim i izvodim - otkrio je Zvonko.

Izvor: Kurir

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Tamo Daleko Breee

21.03.2015 15:21

Caru Ide carevo!!! Svaka cast i od srca sve najbolje...

ODGOVORITE