Масовне војне вежбе широм Русије

Русија се припрема да одбије могуће симултане копнене и поморске нападе на своје границе и у оквиру тога покренуте су масовне војне вежбе у којима учествују десетине хиљада војника свих родова војске.

Свијет 19.03.2015 | 07:45
Масовне војне вежбе широм Русије

Подигнута је на највиши степен узбуне у свих девет временских зона Русије и дуж границе са земљама НАТО моторизована пешадија, борбена авијација и "спецназ" трупе, пренела је Раша тудеј.

Тренутно се војни маневри одвијају истовремено са америчким вежбама у региону Балтика и маневрима НАТО у Црном мору.

Русија је обавестила ОЕБС о маневрима своје Северне флоте који трају од 16. до 21. марта, рекао је заменик министра одбране Анатолиј Антонов, преноси РТ.

Зона вежби Северне флоте протеже се до Норвешког мора, а број поморских група је повећн на пет, истиче се у саопштењу руског министарства одбране.

Више од 20 бродова руске Балтичке флоте је на мору и изводе вежбе, саопштила је војна прес служба.

Бродови су распоређени у неколико тактичких група и изводе против ваздушне, артиљеријске и против подморничке вежбе, пренела је Раша тудеј.

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

нормалан ...

19.03.2015 06:56

Ваљда је сада многима на западу јасно ,где је био Путин прослих 10-так дана,...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Русија је где сунце излази

19.03.2015 08:13

То брацо устимајте тај оркестар ,ако затреба да се земља затресе,ко сто се никад тресла није.Доста висе тираније са запада,зна се одкуд сунце излази.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

19.03.2015 13:05

Једва су смјели да изводе вјежбе у близини Сјеверне Кореје, мада су сада изгледа и ту нешто заштопали. Е овамо су дошли гдје треба. Није ми јасно како цоца цола клошари и хамбургераши мисле да изађу на крај са Русијом. Вишевјековном силом коју нико није поразио. Очито да мало знају знају историју, пију ред бул и шмрчу нешто прашкасто.

ОДГОВОРИТЕ
Name

будало

19.03.2015 15:10

ЈЕСИЛ' ТОЛИКА БУДАЛА БЕЗ ЗАПАДА НЕ МОЗЕС ДА ПРДНЕС. СВЕ СТО ТИ ЈЕ ТРЕБАЛО ИСАО СИ НА ЗАПАД.. ЗАСТО ОД РУСА НЕ КУПУЈЕС НАЦИОНАЛИСТО ЈАДАН... НЕ ПОТЦЈЕЊУЈ АМЕРИКУ И ЗАПАД БУДАЛО БУДАЛАСТА КАД МОРАМ ГОВОРИТИ.. И ТВОЈ ОРКЕСТАР И ЗАПАД... ГРАНАТА КАД ЛЕТИ НЕ ПИТА ЈЕСИ ЛИ ТИ ИЛИ ТВОЈЕ ДЈЕТЕ ИЛИ МАЈКА ОТАЦ ИЛИ ТУДЈЕ ДЈЕТЕ БУДАЛО ОПАМЕТИ СЕ ТЕБИ ГОВОРИМ И ТВОМ СУНЦУ НА ИСТОКУ ..И ОРКЕСТРУ И РУСИМА И СВЕМУ.. ЗАЛ БОЗЕ НЕДУЗНОГ НАРОДА И ДЈЕЦЕ И ЗЕНА И ГРАДОВА И ЦАК ЗЕМЉЕ ОВЕ СТО СУ ИЗГРАДИЛИ НАСИ ПРЕЦИ.. ПОСТУЈЕМ РУСЕ И САВ НАРОД ОВЕ ЗЕМЉЕ КОЈИ ЈЕ ПОСТЕН И КОЈИ НЕ РАЗМИСЉА ОВАКО ЛОСЕ КАО ТИ БУДАЛО ЈЕДНА ..

ОДГОВОРИТЕ