Masovne vojne vežbe širom Rusije

Rusija se priprema da odbije moguće simultane kopnene i pomorske napade na svoje granice i u okviru toga pokrenute su masovne vojne vežbe u kojima učestvuju desetine hiljada vojnika svih rodova vojske.

Svijet 19.03.2015 | 07:45
Masovne vojne vežbe širom Rusije

Podignuta je na najviši stepen uzbune u svih devet vremenskih zona Rusije i duž granice sa zemljama NATO motorizovana pešadija, borbena avijacija i "specnaz" trupe, prenela je Raša tudej.

Trenutno se vojni manevri odvijaju istovremeno sa američkim vežbama u regionu Baltika i manevrima NATO u Crnom moru.

Rusija je obavestila OEBS o manevrima svoje Severne flote koji traju od 16. do 21. marta, rekao je zamenik ministra odbrane Anatolij Antonov, prenosi RT.

Zona vežbi Severne flote proteže se do Norveškog mora, a broj pomorskih grupa je povećn na pet, ističe se u saopštenju ruskog ministarstva odbrane.

Više od 20 brodova ruske Baltičke flote je na moru i izvode vežbe, saopštila je vojna pres služba.

Brodovi su raspoređeni u nekoliko taktičkih grupa i izvode protiv vazdušne, artiljerijske i protiv podmorničke vežbe, prenela je Raša tudej.

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

normalan ...

19.03.2015 06:56

Valjda je sada mnogima na zapadu jasno ,gde je bio Putin proslih 10-tak dana,...

ODGOVORITE
Name

Rusija je gde sunce izlazi

19.03.2015 08:13

To braco ustimajte taj orkestar ,ako zatreba da se zemlja zatrese,ko sto se nikad tresla nije.Dosta vise tiranije sa zapada,zna se odkud sunce izlazi.

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

19.03.2015 13:05

Jedva su smjeli da izvode vježbe u blizini Sjeverne Koreje, mada su sada izgleda i tu nešto zaštopali. E ovamo su došli gdje treba. Nije mi jasno kako coca cola klošari i hamburgeraši misle da izađu na kraj sa Rusijom. Viševjekovnom silom koju niko nije porazio. Očito da malo znaju znaju istoriju, piju red bul i šmrču nešto praškasto.

ODGOVORITE
Name

budalo

19.03.2015 15:10

JESIL' TOLIKA BUDALA BEZ ZAPADA NE MOZES DA PRDNES. SVE STO TI JE TREBALO ISAO SI NA ZAPAD.. ZASTO OD RUSA NE KUPUJES NACIONALISTO JADAN... NE POTCJENJUJ AMERIKU I ZAPAD BUDALO BUDALASTA KAD MORAM GOVORITI.. I TVOJ ORKESTAR I ZAPAD... GRANATA KAD LETI NE PITA JESI LI TI ILI TVOJE DJETE ILI MAJKA OTAC ILI TUDJE DJETE BUDALO OPAMETI SE TEBI GOVORIM I TVOM SUNCU NA ISTOKU ..I ORKESTRU I RUSIMA I SVEMU.. ZAL BOZE NEDUZNOG NARODA I DJECE I ZENA I GRADOVA I CAK ZEMLJE OVE STO SU IZGRADILI NASI PRECI.. POSTUJEM RUSE I SAV NAROD OVE ZEMLJE KOJI JE POSTEN I KOJI NE RAZMISLJA OVAKO LOSE KAO TI BUDALO JEDNA ..

ODGOVORITE