Млади у Брчком данас започели штрајк глађу

Данас су чланови неформалне групе „Будући приправници“ на Тргу правде у Брчком започели штрајк глађу, како би, како кажу, и на тај начин покушали скренути пажњу надлежних у дистрикту на свој статус. 

Босна и Херцеговина 18.03.2015 | 22:45
Млади у Брчком данас започели штрајк глађу

Приправници очекују исти третман као и ранијих година када су млади високо образовани одрађивали једногодишњи приправнички стаж који је финансирала локална Влада.

"Данас смо се окупили и започели штрајк глађу јер од надлежних нисмо добили никакав одговор на наше захтјеве. У штрајку ћемо остати док не добијемо одговор", казала је Ђурђица Марковић у име „Будућих приправника“.

Градоначелник Брчко дистиркта Анто Домић није желио коментарисати почетак штрајка глађу „Будућих приправника“ рекавши да остаје при ранијим ставовима јер се већина тих дипломаца након одрађеног приправничког стажа поново враћа на Биро за запошљавање.

‘’Одрађивање приправничког стажа по овом програму није дало жељене резултате па је потребно пронаћи ефикасније рјешење'', рекао је Домић у ранијим изјавама за медије.

(БН ТВ)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Брод

18.03.2015 12:37

Какав штрајк глађу да уништавате своју младост, палије у руке па по реду.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Судија

18.03.2015 12:49

Тамо се зиви са гладју вец висе од двадесет година.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дипл.инж.ел.тех.

18.03.2015 22:24

Е, јесте сви завршили (купили) разне економије, менаџменте, права и сл. па би сад сви у канцеларије. Завршите неки технички факултет па онда можете штрајковати......

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

19.03.2015 13:55

И садашњи број запослених у јавној администрацији Дистрикта је огроман. Још им само приправници фале.

ОДГОВОРИТЕ