Mladi u Brčkom danas započeli štrajk glađu

Danas su članovi neformalne grupe „Budući pripravnici“ na Trgu pravde u Brčkom započeli štrajk glađu, kako bi, kako kažu, i na taj način pokušali skrenuti pažnju nadležnih u distriktu na svoj status. 

Bosna i Hercegovina 18.03.2015 | 22:45
Mladi u Brčkom danas započeli štrajk glađu

Pripravnici očekuju isti tretman kao i ranijih godina kada su mladi visoko obrazovani odrađivali jednogodišnji pripravnički staž koji je finansirala lokalna Vlada.

"Danas smo se okupili i započeli štrajk glađu jer od nadležnih nismo dobili nikakav odgovor na naše zahtjeve. U štrajku ćemo ostati dok ne dobijemo odgovor", kazala je Đurđica Marković u ime „Budućih pripravnika“.

Gradonačelnik Brčko distirkta Anto Domić nije želio komentarisati početak štrajka glađu „Budućih pripravnika“ rekavši da ostaje pri ranijim stavovima jer se većina tih diplomaca nakon odrađenog pripravničkog staža ponovo vraća na Biro za zapošljavanje.

‘’Odrađivanje pripravničkog staža po ovom programu nije dalo željene rezultate pa je potrebno pronaći efikasnije rješenje'', rekao je Domić u ranijim izjavama za medije.

(BN TV)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Brod

18.03.2015 12:37

Kakav štrajk glađu da uništavate svoju mladost, palije u ruke pa po redu.

ODGOVORITE
Name

Sudija

18.03.2015 12:49

Tamo se zivi sa gladju vec vise od dvadeset godina.

ODGOVORITE
Name

dipl.inž.el.teh.

18.03.2015 22:24

E, jeste svi završili (kupili) razne ekonomije, menadžmente, prava i sl. pa bi sad svi u kancelarije. Završite neki tehnički fakultet pa onda možete štrajkovati......

ODGOVORITE
Name

Direkt

19.03.2015 13:55

I sadašnji broj zaposlenih u javnoj administraciji Distrikta je ogroman. Još im samo pripravnici fale.

ODGOVORITE