Разбијена ћелија која је регрутовала џихадисте

Тунис је данас саопштио да је разбио ћелију која је регрутовала џихадисте за борбе у Либији и да су ухапшене десетине људи у оквиру јачања безбједности и граничних контрола у кампањи против исламских милитаната.

Свијет 17.03.2015 | 17:30
Разбијена ћелија која је регрутовала џихадисте

"Припадници снага безбједности и војска ухапсили су десет терориста који су покушали да илегално уђу у Либију и придруже се оружаним групама у тој земљи", саопштило је Министарство унутрашњих послова.

У саопштењу се додаје да су снаге безбједности растуриле четири терористичке ћелије које су регрутовале џихадисте за Либију и ухапсиле 22 осумњичених.

Министарство је саопштило да су ћелије биле у координацији са тунижанским џихадистима у Либији, који воде кампове за обуку.

Више од 3.000 Тунижана придружило се милитантима у Сирији и Ираку, а влада страхује од могућег повратка џихадиста који ће да изводе нападе у домовини.

Премијер Туниса Хабиб Есид рекао је касно синоћ да је Тунис појачао своје војно присуство на либијској граници у циљу контроле ситуације и спречавања инфилтрације џихадиста.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

СРБОЉУБ

17.03.2015 16:32

Нема гдје год је тај ислам присутан,ту су и проблеми полако али сигурно завладаће и проширити вјеру мачем јер је то мирољубива вјера.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РС

17.03.2015 19:28

Није ово вијест, Путин је вијест.

ОДГОВОРИТЕ