Razbijena ćelija koja je regrutovala džihadiste

Tunis je danas saopštio da je razbio ćeliju koja je regrutovala džihadiste za borbe u Libiji i da su uhapšene desetine ljudi u okviru jačanja bezbjednosti i graničnih kontrola u kampanji protiv islamskih militanata.

Svijet 17.03.2015 | 17:30
Razbijena ćelija koja je regrutovala džihadiste

"Pripadnici snaga bezbjednosti i vojska uhapsili su deset terorista koji su pokušali da ilegalno uđu u Libiju i pridruže se oružanim grupama u toj zemlji", saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

U saopštenju se dodaje da su snage bezbjednosti rasturile četiri terorističke ćelije koje su regrutovale džihadiste za Libiju i uhapsile 22 osumnjičenih.

Ministarstvo je saopštilo da su ćelije bile u koordinaciji sa tunižanskim džihadistima u Libiji, koji vode kampove za obuku.

Više od 3.000 Tunižana pridružilo se militantima u Siriji i Iraku, a vlada strahuje od mogućeg povratka džihadista koji će da izvode napade u domovini.

Premijer Tunisa Habib Esid rekao je kasno sinoć da je Tunis pojačao svoje vojno prisustvo na libijskoj granici u cilju kontrole situacije i sprečavanja infiltracije džihadista.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

SRBOLJUB

17.03.2015 16:32

Nema gdje god je taj islam prisutan,tu su i problemi polako ali sigurno zavladaće i proširiti vjeru mačem jer je to miroljubiva vjera.

ODGOVORITE
Name

RS

17.03.2015 19:28

Nije ovo vijest, Putin je vijest.

ODGOVORITE