Апликација која смањује плач бебе

Додатак Qуиет Нигхт бабy иПод или Тиха ноћ могао би бити одговор на снове свих новопечених родитеља: ноћ квалитетног сна.

Информационе технологије 16.03.2015 | 08:39
Апликација која смањује плач бебе

Наиме, брат и сестра из Велике Британије тврде да имају решење, а то је овај најновији геџет или додатак који омогућава родитељима да на миру спавају док њихове бебе од пар месеци саме регулишу музику која их успављује.

На тај начин ће избећи њихово плакање, устајање ноћу и нервозу која је проузрокована прекинутим сном.

Тиха ноћ је заправо апликација и играчка која пушта деци музику коју они воле те их окупира тако да деца заправо далеко мање плачу забављени оним што се догађа око њих.

"Ово је један паметан систем који бебе држи заинтересованим чим се пробуде и крену да плачу. На овај начин, ви ћете у исто време радити на њиховом психолошком развоју и смањити плач за чак 50 одсто" пише Дејли мејл.

На ову идеју су дошли Бен (34) и Хермиона (29) захваљујући мукотрпном раду на Универзитету у Бристолу. Они су учествовали у овом 20 година дугом истраживању како би дошли до адекватног решења.

Уз помоћ музике, деца развијају свој мозак брже, а на тај начин смањују плач за 50 посто. У питању је производ који има специјалну "смарт" ручку коју беба може да повуче ка њој и на тај начин бира одговарајућу песму.

Извор: Б 92

Коментари / 0

Оставите коментар