Aplikacija koja smanjuje plač bebe

Dodatak Quiet Night baby iPod ili Tiha noć mogao bi biti odgovor na snove svih novopečenih roditelja: noć kvalitetnog sna.

Informacione tehnologije 16.03.2015 | 08:39
Aplikacija koja smanjuje plač bebe

Naime, brat i sestra iz Velike Britanije tvrde da imaju rešenje, a to je ovaj najnoviji gedžet ili dodatak koji omogućava roditeljima da na miru spavaju dok njihove bebe od par meseci same regulišu muziku koja ih uspavljuje.

Na taj način će izbeći njihovo plakanje, ustajanje noću i nervozu koja je prouzrokovana prekinutim snom.

Tiha noć je zapravo aplikacija i igračka koja pušta deci muziku koju oni vole te ih okupira tako da deca zapravo daleko manje plaču zabavljeni onim što se događa oko njih.

"Ovo je jedan pametan sistem koji bebe drži zainteresovanim čim se probude i krenu da plaču. Na ovaj način, vi ćete u isto vreme raditi na njihovom psihološkom razvoju i smanjiti plač za čak 50 odsto" piše Dejli mejl.

Na ovu ideju su došli Ben (34) i Hermiona (29) zahvaljujući mukotrpnom radu na Univerzitetu u Bristolu. Oni su učestvovali u ovom 20 godina dugom istraživanju kako bi došli do adekvatnog rešenja.

Uz pomoć muzike, deca razvijaju svoj mozak brže, a na taj način smanjuju plač za 50 posto. U pitanju je proizvod koji ima specijalnu "smart" ručku koju beba može da povuče ka njoj i na taj način bira odgovarajuću pesmu.

Izvor: B 92

Komentari / 0

Ostavite komentar