Велнес туризам - уносан бизнис

Развој велнес туризма само у 2013. години свету је донео више од два милиона радних места и приходе од 40 милијарди америчких долара, док је у Европи број велнес туриста порастао те године 12 одсто.

Путовања 15.03.2015 | 08:26
Велнес туризам - уносан бизнис

Водеће земље у овом сегменту су Немачка, Француска, Аустрија и Швајцарска, истакнуто је на Међународној конференцији о здравственом туризму, која се у Крапинским Топлицама одржава од 12. до 14. марта, преноси Пословни дневник.

Председник Удружења словеначких природних лечилишта, Изток Алтбауер, оценио је на овој конференцији која је окупила више од 250 учесника, да је Словенија успешна у привлачењу велнес туриста због низа фактора, као и да би по свим критеријима Хрватска у том сегменту требало да буде једнако успешна.

Начелник Крапинских Топлица, Ернест Сважић, наводећи пример Словеније где се само из европских фондова у велнес туризам уложило 500 милиона евра, рекао је да је крајолик Крапине, па и цела Хрватска, као и органски произведена храна, погодан фактор за привлачење клијената из целог света, поготову за развој комбинованог велнес-медицинског туризма.

На конференцији је између осталог речено да би свака земља требало да буде усредсређена на то да створи властити препознатљиви бренд на светској сцени, а да ће успех зависити првенствено од квалитета и цене услуге, као и од целокупног искуства клијената у вези с путовањем, сместајем, сигурношћу.

Извор: Б 92

Коментари / 0

Оставите коментар