Velnes turizam - unosan biznis

Razvoj velnes turizma samo u 2013. godini svetu je doneo više od dva miliona radnih mesta i prihode od 40 milijardi američkih dolara, dok je u Evropi broj velnes turista porastao te godine 12 odsto.

Putovanja 15.03.2015 | 08:26
Velnes turizam - unosan biznis

Vodeće zemlje u ovom segmentu su Nemačka, Francuska, Austrija i Švajcarska, istaknuto je na Međunarodnoj konferenciji o zdravstvenom turizmu, koja se u Krapinskim Toplicama održava od 12. do 14. marta, prenosi Poslovni dnevnik.

Predsednik Udruženja slovenačkih prirodnih lečilišta, Iztok Altbauer, ocenio je na ovoj konferenciji koja je okupila više od 250 učesnika, da je Slovenija uspešna u privlačenju velnes turista zbog niza faktora, kao i da bi po svim kriterijima Hrvatska u tom segmentu trebalo da bude jednako uspešna.

Načelnik Krapinskih Toplica, Ernest Svažić, navodeći primer Slovenije gde se samo iz evropskih fondova u velnes turizam uložilo 500 miliona evra, rekao je da je krajolik Krapine, pa i cela Hrvatska, kao i organski proizvedena hrana, pogodan faktor za privlačenje klijenata iz celog sveta, pogotovu za razvoj kombinovanog velnes-medicinskog turizma.

Na konferenciji je između ostalog rečeno da bi svaka zemlja trebalo da bude usredsređena na to da stvori vlastiti prepoznatljivi brend na svetskoj sceni, a da će uspeh zavisiti prvenstveno od kvaliteta i cene usluge, kao i od celokupnog iskustva klijenata u vezi s putovanjem, smestajem, sigurnošću.

Izvor: B 92

Komentari / 0

Ostavite komentar