Изненађење?! Неее! Нова повреда у Арсеналу!

Да ли ће Арсен Венгер икада имати на располагању комплетан тим, поготово у везном реду?

Фудбал 14.03.2015 | 08:40
Изненађење?! Неее! Нова повреда у Арсеналу!

Реч "повреда" у Арсеналу може да се поистовети са тобоганом, којим се деца спусте и одмах трче на крај реда за нови спуст.

Просто је невероватно да важни играчи Венгеровог тима из сезоне у сезону пропуштају огроман број утакмица, где се не зна да ли је више повреда које захтевају вишемесечну паузу, или оних лакших, али зато чешћих?

Алекс Окслејд Чемберлен спада у ову другу категорију, пошто му је због повреде бутног мишића прописано мировање у трајању од три-четири недеље.

Чемберлен се у фебруару вратио на терен после месец дана паузе, због проблема са препонама.

"Фрустрирајуће. Повредио се приликом последњег спринта на утакмици (четвртфинала ФА купа против Манчестер јунајтеда). Штета", рекао је Венгер.

Француски стручњак додао је да Џек Вилшир још нема одређен датум повратка у тим након лакшег хируршког захвата на скочном зглобу.

Микел Артета (скочни зглоб) у "ауту" је бар до половине априла, Матје Дебиши (раме) такође, а појачање из Бразила, штопер Габријел Паулиста (задња ложа), још две недеље, док за Абуа Дијабија неки мање упућени навијачи вероватно мисле да је одавно отишао из Арсенала.

У оваквим набрајањима незаобилазно је и име Арона Ремзија (задња ложа), који је од почетка децембра два пута паузирао због исте повреде. Венгер га је у последње време уводио са клупе против Јунајтеда у ФА купу и пре тога у мечу Премијер лиге против Квинс Парк Ренџерса.

А, када се сви они опораве...

Коментари / 0

Оставите коментар