Кривична пријава за неовлашћен упад

Општина Градишка поднијела је кривичну пријаву против лица која су 10. марта 2015. године неовлаштено упала у просторије Скупштине општине.

Република Српска 11.03.2015 | 09:55
Кривична пријава за неовлашћен упад

У пријави је наведено да су Граховац Урош, Јанковић Владимир, Љубичић Предраг и Панић Немања уз асистенцију три неидентификована лица и двојицу радника фирме „Чекић“ д.о.о. уништили браву и провалили у канцеларију предсједника Скупштине општине Градишка и узурпирали службене просторије.

На овај начин наведена лица су прекршила члан 249. и члан 397. Кривичног закона Републике Српске који се односе на самовлашће и оштећење туђе ствари.

Општина Градишка тражи од надлежних институција да обезбиједе јавни ред и мир и стану у крај насилном увођењу анархије и безакоња.

Урош Граховац, којег је нова скупштинска већина изабрала за предсједника локалног параламента у Градишци, поново је јутрос покушао да уђе у канцеларију предсједника Скупштине општине у којој се тренутно налази актуелни предсједник Радислав Дончић, али га нису пустили радници портирске службе општинске управе.

Граховац каже да су радници на портирници од њега тражили личну карту, те да су позвали Дончића који није дозволио да уђе у просторије Скупштине општине.

"Дошао сам да видим да ли је Дончић и данас у мом радном простору, али нажалост нисам могао да дођем ни до канцеларије. На портирници су објашњавали да су од начелника Одјељења за општу ураву добили некакав налог да ме не пуштају у општину. Ово је сада у домену институција Републике Српске и мислим да ће оне то брзо ријешити", рекао је Граховац новинарима.

У Градишци јуче, ни након другог покушаја, није извршена примопредаја дужности између актуелног предсједника Скупштине општине Радислава Дончића и Уроша Граховца, кога је 17 одборника нове скупштинске већине изабрало за предсједника локалног парламента на ванредној сједници 23. фебруара.

Граховац је јуче са три члана комисије за примопредају дужности ушао у канцеларију предсједника Скупштине општине, сачињен је записник и промијењена брава.

Дончић, који се појавио неколико минута касније, позвао је полицију која је сачинила записник, те је радник општинске управе поново замијенио браву на вратима канцеларије. На поновно мијењање браве Граховац је такође позвао полицију која је још једном сачинила записник.

Нову скупштинску већину у градишком парламенту чини 10 одборника СНСД-а, два ДНС-а, један одборник Народне странке "Радом за бољитак" и четири независна одборника који су иступили из одборничког клуба СДС-а.

Нова скупштинска већина је на четвртој ванредној сједници локалног парламента 23. фебруара изабрала Уроша Граховца за новог предсједника Скупштине.

Коментари / 19

Оставите коментар
Name

КОМЕНТАТОР

11.03.2015 09:08

Насиље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Избаците их

11.03.2015 09:11

Све те одборнике и функционере треба отјерати на Биро за запосљавање јер брину само о свом дебелом месу! Ста дозиви Градиска стидите се политтицари.

ОДГОВОРИТЕ
Name

славка

11.03.2015 09:23

Па наравно људи,само будимо реални и сигурно неце бити проблема...да ови нови имају скупстинску вецину имају,и не видим разлог засто им не предати дузност...е сад сто су прелетаци пресли са једне стране на другу није кривицно дјело вец издаја...и они су лицно то урадили,а није овај нови сто треба да легално преузме скупстину...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лопови

11.03.2015 14:17

Њих четворо је то урадило због 20 хиљада евра, то је криминал.

Name

микс

11.03.2015 09:46

Конацно схватисе да је 14 мање од 17.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фуј

11.03.2015 10:16

Фуј

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоран Ровине

11.03.2015 10:20

Кад видим овог Граховца људу моји згади ми се и мјесто гдје зивим и све.И савјет за њега.Кад удјес у канцеларију одмах се закљуцај изнутра,и супер лијепком се залијепи за фотељу...недај је никоме никада...

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

11.03.2015 10:35

Баја је тако досао на власт и одсад це тако да је осваја јер неце имати подрске народа назалост опозиција је без петље да би ико иста предузео, мозе да ради ста хоце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Срт Елзет

11.03.2015 10:36

Купујте код нас јефтино и провјерено браве и кљуцеве.Израдјујемо и дупликате колико год треба....

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЖИКА Ж

11.03.2015 10:42

ИЗБОРНИ ЗАКОН ЈЕ КАТАСТРОФА. КАКО МИСЛЕ ТИ ОДБОРНИЦИ ИЗАЋИ ПРЕД ГРАЂАНЕ. ОНИ СУ ОБИЧНИ ШВЕРЦЕРИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бохр масцхинен

11.03.2015 11:00

Јуче сте писали да је канцеларија обијена бушилицом.Објективно,нема шта.

ОДГОВОРИТЕ
Name

свједок

11.03.2015 11:35

На канцеларији је промјењена брава уз помоц бусилице од стране неовластеног лица.

Name

007

11.03.2015 11:18

Хитно је потребна измена закона.Па Ови људи дефининитивно не раде за народ него само мисле на себе.Ту више нема ни морала,а камоли поштења.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДОСАДА

11.03.2015 11:30

Пензионер зграбовац од досаде иде главом без обзира на туђе радно мјесто, гдје понижава цијело бирачко тјело Општине Градишка, као и цијелу актуелну општинску власт. Овако насилан и дрзак може бити само ако је подржан од главног Баје, који тоне све више у амбис, и повлачи цијелу Републику Српску у очај- безнађе. Док се не промјени изборни закон, мало ће тко изаћи на било које гласање, јер су плаћени папци све огадили и упрљали, као и у овој јадној и пониженој Општиони Градичка. "Потребно је обезбиједити претпоставке за ступање на снагу одлука донесених на ванредној сједници Скупштине општине Градишка, односно извршити примопредају просторија и печата да би се стекли услови за њихово извршење, односно оспоравање и у евентуалном судском поступку", саопштено је из Министарства управе и локалне самоуправе Републике Српске. Која је ово бесмислица Министарство управе и локалне самоуправе Републике Српске, дакле, прелетачи и папци скрнаве цијело бирачко тијело Општине Градишка, да ти папци буду санкционисани-осуђени, они их за награду постављају на релевантна позициона мјеста. Жалосно да не може бити жалосније, једном ријечју су криви и грађани који ово насилништво посматрају незаинтересирано, јер ће ова насилна скупштинска већина колико сутра подићи нови кредит, како би се башкарили у недомаћинском понашању, а ми грађани ћемо то и те како грцати разноразним поскупљењима и наметима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СНАГА НАРОДА

11.03.2015 11:47

Какви су то прописи (Изборни закон, итд), који дозвољавају могуцност да неко буде изабран на једној листи као цлан једне партије, а да онда у току мандата промијени мисљење оде у "независне". То се десило са неким папцима у Парламенту РС, то се десава ево у Градиски, а десавало се и у многим другим слуцајевима. На тај нацин на најгрубљи могуци нацин крси се воља бираца, а то је неотудјиво уставно право сваке демократије. По мени, то је неуставно и под хитно треба мијењати прописе који то омогуцавају. Ако неко зели да буде независан делегат треба да се као независан појави на изборима и да на тај нацин придобија наклоност бираца. Такви накарадни прописи директно доприносе сироко распрострањеној појави купопродаје посланика, тј. корупцији невидјених размјера која се не мозе доказивати јер се кдвија у "цетири ока".

ОДГОВОРИТЕ
Name

папци

11.03.2015 13:22

Папци продани, најгори...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗИКА

11.03.2015 14:02

Није спорно да је 17 веце од 14, али како се досло до 17? Мито и корупција.. Коцицу обецано да це му вратити кредит ција је рата 900км мјесецно... Сљивар це добити земљу на којој се налази његов воцњак (а земља је опстинска... а за овог Јанковица треба основати неки дјецији парламент у коме би он био предсједник!

ОДГОВОРИТЕ
Name

камелеон

11.03.2015 14:12

Стиже казна већ у идућој години.Очи повадите до следећих избора.

ОДГОВОРИТЕ
Name

НОВИНАР

11.03.2015 16:43

Новинар режима Бошко Гргић недалеко од Општине пресреће грађане ради изјава по питању новонастале ситуације у Општини Градишка, и пошто је све сумњиво око насилног преузимања власти у Градишци, дакле, неби ме изненадило да нису наручили саговорнике. Ситуација је из часа у час све јаснија, јер новонастала Скупштинска већина са прелетачима-папцима жели да што прије засједне у Скупштинске клупе, да по већ уоданом сценарију подижу неповољне кредите, да грађане Градишке завију у црно ропство зарад својих личних интереса. Постоји једна тајна, гдје им је посебан трн у оку Начелник Општине Градишка, да њега смјене, јер у противном ништа од њихових кредита, пошто Начелник даје задњи потпис. Мало тко зна, њима је журба посебно важна, јер Начелника у последњој години мандата не могу смјенити, пошто за тако нешто нема законског механизма. Ето то је поента свега, гдје се жели у Републици Српској срушити сва локалну власт која није СНСД-ова јер се режиму начисто измакла власт на нивоу државе Босне и Херцеговине. Што се тиче новинара, искрено мислим да би требали бити објективни, јер ће кад тад све доћи на наплату.

ОДГОВОРИТЕ