Представљен Аппле сат

„Епл воч“ коначно представљен јавности. „Ово је најнапреднији уређај за рачунање времена икада направљен“, рекао је Тим Кук. У продаји од 24. априла по цени од 349 до 10.000 долара! Представљен и нови „мекбук“. Из „Епла“ кажу да су досад продали 700 милиона „ајфона“.

Информационе технологије 11.03.2015 | 07:52
Представљен Аппле сат

Најновији члан палете уређаја америчког технолошког гиганта, коначно представљен на конференцији у Сан Франциску.

Осим што обавља основну функцију – рачунање времена, „епл воч“ има прегршт других апликација. Моћи ће да проверава временску прогнозу и календар.

У сат је уграђен микрофон помоћу кога ће корисници моћи да разговарају са пријатељима. Са „ајфоном“ се неће комуницирати само путем блутут сигнала, већ и вај-фаја.

Корисници ће моћи да додају и персонализују уређај уношењем својих података и тако га прилагоде својим потребама. Убацивањем важних датума „епл воч“ ће бити и подсетник.

Опција „дигиталног додира“ дозвољаваће повезивање два сата и могућност да један корисник „додирне“ другог преко „епл воча“ тако што ће екран два пута брзо додирнути.

Сат је такође и фитнес наруквица. Може да мери откуцаје срца, прави извештај о вашем здравственом стању, а биће и лични тренер. Уређај може и да се подеси да подсећа корисника да предуго седи, као и да прати колико је вежбао тог дана.

Подржаваће велики број програма и апликација. иОС 8.2 биће на располагању за „епл воч“. Тим Кук каже да ће батерија у просеку трајати 18 сати.

Зависно од типа наруквице цена „епл воча“ кретаће се од 549 до 1.049 долара за сат пречника 38 милиметара. Верзија пречника 42 милиметра коштаће 50 долара више.

Оно што се протеклих дана причало испоставило се као истина. Скупља, златна верзија коштаће невероватних 10.000 долара.

„Епл воч спорт" продаваће се у две верзије – пречника 38 милиметара који ће коштати 349 долара и верзија од 42 милиметра за 399 долара.

Што се тиче других прозвода, „Епл“ је представио и „мекбук“, који је једва килограм тежак и само 13 милиметара дебео.

Има дијагоналу екрана од 12 инча, са ЛЕД светлима испод тастера, а такође троши мање енергије од прошлог модела.

Што се тиче спецификација – 256 гигабајта интерне меморије, осам гигабајта радне, Интел Цоре М процесор који ради на фреквенцији од 1,1 гигахерц. Цена је 1.299 долара.

Јача верзија са двојезгарним процесором на 1,2 гигахерца, 512 гигабајта интерне меморије и „Интеловом“ графичком картицом серије 5300 кошта 1.599 долара.

Невероватан податак који је Тим Кук са поносом изнео је да је „Епл“ продао 700 милиона „ајфона“.

Куку је такође саопштио и велики договор са ХБО, а на конференцији је приказан и трејлер за Игру престола.

Извор:РТС

Коментари / 0

Оставите коментар