Predstavljen Apple sat

„Epl voč“ konačno predstavljen javnosti. „Ovo je najnapredniji uređaj za računanje vremena ikada napravljen“, rekao je Tim Kuk. U prodaji od 24. aprila po ceni od 349 do 10.000 dolara! Predstavljen i novi „mekbuk“. Iz „Epla“ kažu da su dosad prodali 700 miliona „ajfona“.

Informacione tehnologije 11.03.2015 | 07:52
Predstavljen Apple sat

Najnoviji član palete uređaja američkog tehnološkog giganta, konačno predstavljen na konferenciji u San Francisku.

Osim što obavlja osnovnu funkciju – računanje vremena, „epl voč“ ima pregršt drugih aplikacija. Moći će da proverava vremensku prognozu i kalendar.

U sat je ugrađen mikrofon pomoću koga će korisnici moći da razgovaraju sa prijateljima. Sa „ajfonom“ se neće komunicirati samo putem blutut signala, već i vaj-faja.

Korisnici će moći da dodaju i personalizuju uređaj unošenjem svojih podataka i tako ga prilagode svojim potrebama. Ubacivanjem važnih datuma „epl voč“ će biti i podsetnik.

Opcija „digitalnog dodira“ dozvoljavaće povezivanje dva sata i mogućnost da jedan korisnik „dodirne“ drugog preko „epl voča“ tako što će ekran dva puta brzo dodirnuti.

Sat je takođe i fitnes narukvica. Može da meri otkucaje srca, pravi izveštaj o vašem zdravstvenom stanju, a biće i lični trener. Uređaj može i da se podesi da podseća korisnika da predugo sedi, kao i da prati koliko je vežbao tog dana.

Podržavaće veliki broj programa i aplikacija. iOS 8.2 biće na raspolaganju za „epl voč“. Tim Kuk kaže da će baterija u proseku trajati 18 sati.

Zavisno od tipa narukvice cena „epl voča“ kretaće se od 549 do 1.049 dolara za sat prečnika 38 milimetara. Verzija prečnika 42 milimetra koštaće 50 dolara više.

Ono što se proteklih dana pričalo ispostavilo se kao istina. Skuplja, zlatna verzija koštaće neverovatnih 10.000 dolara.

„Epl voč sport" prodavaće se u dve verzije – prečnika 38 milimetara koji će koštati 349 dolara i verzija od 42 milimetra za 399 dolara.

Što se tiče drugih prozvoda, „Epl“ je predstavio i „mekbuk“, koji je jedva kilogram težak i samo 13 milimetara debeo.

Ima dijagonalu ekrana od 12 inča, sa LED svetlima ispod tastera, a takođe troši manje energije od prošlog modela.

Što se tiče specifikacija – 256 gigabajta interne memorije, osam gigabajta radne, Intel Core M procesor koji radi na frekvenciji od 1,1 gigaherc. Cena je 1.299 dolara.

Jača verzija sa dvojezgarnim procesorom na 1,2 gigaherca, 512 gigabajta interne memorije i „Intelovom“ grafičkom karticom serije 5300 košta 1.599 dolara.

Neverovatan podatak koji je Tim Kuk sa ponosom izneo je da je „Epl“ prodao 700 miliona „ajfona“.

Kuku je takođe saopštio i veliki dogovor sa HBO, a na konferenciji je prikazan i trejler za Igru prestola.

Izvor:RTS

Komentari / 0

Ostavite komentar