Нису Меси и ЦР7 кључ Барсе и Реала! Ево доказа...

Табела Примере без 60 голова које су постигли Меси и Роналдо изгледала би готово идентично као данас!

Фудбал 09.03.2015 | 16:20
Нису Меси и ЦР7 кључ Барсе и Реала! Ево доказа...

Лионел Меси и Кристијано Роналдо су најбољи фудбалери данашњице и од огромне важности за своје клубове, Барселону и Реал Мадрид.

Око тога морамо да се сложимо.

Али, да ли би резултати два клуба били идентични ако бисмо избрисали све голове које су постигла ова два мајстора игре, а постигла су ни мање, ни више, него по 30 погодака за своје клубове? Па, скоро да не би било никакве разлике на табели, осим што би Барса имала мало већу предност него што је то сада случај.

Како је то могуће?

Једноставно, Меси и Роналдо ове сезоне у Примери нису постигли велики број кључних голова у минималним победама, који су директно одлучивали о подели бодова. Један од фанова Ла Лиге "секао" је све голове Аргентинца и Португалца и рачунао резултате без њих.

"Ишао сам кроз све утакмице и одузимао Месијеве и Роналдове голове. Рецимо, да Роналдо није постигао четири против Елчеа у 5. колу, резултат би био 1:1, што значи да би Реал освојио један, а не три бода, односно да би Елче имао бод више", објаснио је.

С обзиром на то да актуелна предност Барселоне над Реалом износи бод, а да би на овој хипотетичкој табели Барса имала четири бода више, може се закључити да је Роналдо ове сезоне постигао више кључних погодака од Месија, али је тачно и то да је Меси имао више асистенција и тако помогао саиграчима да они постигну баш те, пресудне голове.

Јер, у овом истраживању нису "сечени" и голови које су два играча директно наместила саиграчима...

Било како било, ако Барса има 62, а имала би 60 бодова без 30 Месијевих голова, односно Реал има 61, а имао би 56 бодова без Роналдових 30 голова, може се закључити да је "живот после њих двојице" итекако могућ, јер су и са и без њих два гиганта на првом месту на табели.

Тим пре што би, у њиховом одсуству, свакако неко други искочио у први план и пружао више него сада, попут Луиса Суареза или Гарета Бејла.

Занимљиво поређење...

АКТУЕЛНА ТАБЕЛА:

Барселона 62

Реал 61

Атлетико 55

Валенсија 54

Севиља 49

Виљареал 48

Малага 41

Билбао 33

Селта 32

***

ИМАГИНАРНА ТАБЕЛА:

Барселона 60

Реал 56

Атлетико 54

Валенсија 53

Виљареал 51

Севиља 49

Малага 41

Селта 33

***

Коментари / 0

Оставите коментар