Nisu Mesi i CR7 ključ Barse i Reala! Evo dokaza...

Tabela Primere bez 60 golova koje su postigli Mesi i Ronaldo izgledala bi gotovo identično kao danas!

Fudbal 09.03.2015 | 16:20
Nisu Mesi i CR7 ključ Barse i Reala! Evo dokaza...

Lionel Mesi i Kristijano Ronaldo su najbolji fudbaleri današnjice i od ogromne važnosti za svoje klubove, Barselonu i Real Madrid.

Oko toga moramo da se složimo.

Ali, da li bi rezultati dva kluba bili identični ako bismo izbrisali sve golove koje su postigla ova dva majstora igre, a postigla su ni manje, ni više, nego po 30 pogodaka za svoje klubove? Pa, skoro da ne bi bilo nikakve razlike na tabeli, osim što bi Barsa imala malo veću prednost nego što je to sada slučaj.

Kako je to moguće?

Jednostavno, Mesi i Ronaldo ove sezone u Primeri nisu postigli veliki broj ključnih golova u minimalnim pobedama, koji su direktno odlučivali o podeli bodova. Jedan od fanova La Lige "sekao" je sve golove Argentinca i Portugalca i računao rezultate bez njih.

"Išao sam kroz sve utakmice i oduzimao Mesijeve i Ronaldove golove. Recimo, da Ronaldo nije postigao četiri protiv Elčea u 5. kolu, rezultat bi bio 1:1, što znači da bi Real osvojio jedan, a ne tri boda, odnosno da bi Elče imao bod više", objasnio je.

S obzirom na to da aktuelna prednost Barselone nad Realom iznosi bod, a da bi na ovoj hipotetičkoj tabeli Barsa imala četiri boda više, može se zaključiti da je Ronaldo ove sezone postigao više ključnih pogodaka od Mesija, ali je tačno i to da je Mesi imao više asistencija i tako pomogao saigračima da oni postignu baš te, presudne golove.

Jer, u ovom istraživanju nisu "sečeni" i golovi koje su dva igrača direktno namestila saigračima...

Bilo kako bilo, ako Barsa ima 62, a imala bi 60 bodova bez 30 Mesijevih golova, odnosno Real ima 61, a imao bi 56 bodova bez Ronaldovih 30 golova, može se zaključiti da je "život posle njih dvojice" itekako moguć, jer su i sa i bez njih dva giganta na prvom mestu na tabeli.

Tim pre što bi, u njihovom odsustvu, svakako neko drugi iskočio u prvi plan i pružao više nego sada, poput Luisa Suareza ili Gareta Bejla.

Zanimljivo poređenje...

AKTUELNA TABELA:

Barselona 62

Real 61

Atletiko 55

Valensija 54

Sevilja 49

Viljareal 48

Malaga 41

Bilbao 33

Selta 32

***

IMAGINARNA TABELA:

Barselona 60

Real 56

Atletiko 54

Valensija 53

Viljareal 51

Sevilja 49

Malaga 41

Selta 33

***

Komentari / 0

Ostavite komentar