Србин ударио противника ''у породицу''?!

Тренер Сарагосе Ранко Поповић тврди да ништа није урадио, међутим судија Лесма Лопез написао је у записнику да је наш стручњак шутнуо представника Мајорке у пределу гениталија.

Фудбал 09.03.2015 | 16:00
Србин ударио противника ''у породицу''?!

Српски тренер Ранко Поповић грчи се ове сезоне покушавајући да врати Сарагосу у Примеру.

Тренутно Поповић и славни клуб са "Ла Ромареде" налазе се на деоби шестог места у Сегунди, последњег које води у плеј-оф за попуну елитног ранга.

Међутим, претходни викенд неће помоћи Поповићу да оствари крајњи циљ.

Наиме, шпански "Ас" пише да је 47-годишњи Србин родом из Пећи, некад фудбалер Партизана и Спартака и потом једно време тренер суботичког клуба, изазвао инцидент на "Сон Моикс" стадиону на Мајорки, где је Сарагоса после драматичне утакмице доживела пораз од 3:2.

Све се, наводно, одиграло на полувремену када је Сарагоса већ имала два искључена играча, Педра Лопеза који је добио црвени већ у 13. минуту и Вуљнета Башу који је послат у свлачионицу са клупе. Тада је, према речима судије Лесме Лопеза, Поповић у тунелу "шутнуо званичног представника Мајорке Антонија Тугореса Мајола у пределу гениталија".

"У 45. минуту, Ранко Поповић је искључен због следећег разлога: Зато што је упутио ударац представнику Мајорке у пределу гениталија. То се догодило на крају првог полувремена, у тунелу који је водио до свлачионица. Инцидент је видео помоћни судија", написано је у записнику са утакмице у којој је Сарагоса у 12. минуту већ преокренула са 1:0 на 1:2 и онда остала са играчем мање.

Ово је било треће узастопно гостовање Сарагосе на којој екипа добија бар један црвени картон.

Ево и шта је рекао наш стручњак поводом целог инцидента...

Истичући да је "његов тим заслужио више", рекао је:

"Момци су оставили све што су имали на терену... Ја заиста не могу да разумем због чега је Педро Лопез искључен већ у 13. минуту и то због два ненамерна прекршаја. Нарочито други је био престрого кажњен. Што се мог искључења тиче, разговарао сам са судијом мирно, без да сам рекао било шта лоше. Рекао ми је да му се није допао приступ мојих играча и да покушам да их смирим на полувремену", причао је Поповић.

"У том тренутку, званично лице ме је зграбило за руку и одвукло од судије, тако да нисам могао да завршим разговор. Нешто касније, помоћни судија ми је рекао да се не враћам на терен, јер сам искључен", испричао је бивши штопер, који од прошлог лета поново ради у Шпанији, после две епизоде у Јапану.

Поповић је одиграо само две утакмице за Партизан у периоду од 1988. до 1992. године, када је прешао у Леотар из Требиња, па Спартак из Суботице. Играо је у Етникосу из Пиреја, Алмерији, Штурму из Граца и Арнфелсу, где је 2001. године почео тренерску каријеру.

Био је асистент у Штурму и Хирошими, потом од 2007. до 2009. тренирао Спартак из Суботице, да би од 2009. до 2014. водио четири јапанска клуба: Оиту, Макиду, Токио и Осаку.

Сарагоса је од средине јануара до средине фебруара забележила четири узастопне победе у Сегунди, над Легањесом, Рекреативом, Барселоном Б и Осасуном, све без примљеног гола, да би онда уследио реми са Садабељом, пораз од Алавеса, реми са Љагостером и поменути пораз од Мајорке.

Коментари / 0

Оставите коментар