Srbin udario protivnika ''u porodicu''?!

Trener Saragose Ranko Popović tvrdi da ništa nije uradio, međutim sudija Lesma Lopez napisao je u zapisniku da je naš stručnjak šutnuo predstavnika Majorke u predelu genitalija.

Fudbal 09.03.2015 | 16:00
Srbin udario protivnika ''u porodicu''?!

Srpski trener Ranko Popović grči se ove sezone pokušavajući da vrati Saragosu u Primeru.

Trenutno Popović i slavni klub sa "La Romarede" nalaze se na deobi šestog mesta u Segundi, poslednjeg koje vodi u plej-of za popunu elitnog ranga.

Međutim, prethodni vikend neće pomoći Popoviću da ostvari krajnji cilj.

Naime, španski "As" piše da je 47-godišnji Srbin rodom iz Peći, nekad fudbaler Partizana i Spartaka i potom jedno vreme trener subotičkog kluba, izazvao incident na "Son Moiks" stadionu na Majorki, gde je Saragosa posle dramatične utakmice doživela poraz od 3:2.

Sve se, navodno, odigralo na poluvremenu kada je Saragosa već imala dva isključena igrača, Pedra Lopeza koji je dobio crveni već u 13. minutu i Vuljneta Bašu koji je poslat u svlačionicu sa klupe. Tada je, prema rečima sudije Lesme Lopeza, Popović u tunelu "šutnuo zvaničnog predstavnika Majorke Antonija Tugoresa Majola u predelu genitalija".

"U 45. minutu, Ranko Popović je isključen zbog sledećeg razloga: Zato što je uputio udarac predstavniku Majorke u predelu genitalija. To se dogodilo na kraju prvog poluvremena, u tunelu koji je vodio do svlačionica. Incident je video pomoćni sudija", napisano je u zapisniku sa utakmice u kojoj je Saragosa u 12. minutu već preokrenula sa 1:0 na 1:2 i onda ostala sa igračem manje.

Ovo je bilo treće uzastopno gostovanje Saragose na kojoj ekipa dobija bar jedan crveni karton.

Evo i šta je rekao naš stručnjak povodom celog incidenta...

Ističući da je "njegov tim zaslužio više", rekao je:

"Momci su ostavili sve što su imali na terenu... Ja zaista ne mogu da razumem zbog čega je Pedro Lopez isključen već u 13. minutu i to zbog dva nenamerna prekršaja. Naročito drugi je bio prestrogo kažnjen. Što se mog isključenja tiče, razgovarao sam sa sudijom mirno, bez da sam rekao bilo šta loše. Rekao mi je da mu se nije dopao pristup mojih igrača i da pokušam da ih smirim na poluvremenu", pričao je Popović.

"U tom trenutku, zvanično lice me je zgrabilo za ruku i odvuklo od sudije, tako da nisam mogao da završim razgovor. Nešto kasnije, pomoćni sudija mi je rekao da se ne vraćam na teren, jer sam isključen", ispričao je bivši štoper, koji od prošlog leta ponovo radi u Španiji, posle dve epizode u Japanu.

Popović je odigrao samo dve utakmice za Partizan u periodu od 1988. do 1992. godine, kada je prešao u Leotar iz Trebinja, pa Spartak iz Subotice. Igrao je u Etnikosu iz Pireja, Almeriji, Šturmu iz Graca i Arnfelsu, gde je 2001. godine počeo trenersku karijeru.

Bio je asistent u Šturmu i Hirošimi, potom od 2007. do 2009. trenirao Spartak iz Subotice, da bi od 2009. do 2014. vodio četiri japanska kluba: Oitu, Makidu, Tokio i Osaku.

Saragosa je od sredine januara do sredine februara zabeležila četiri uzastopne pobede u Segundi, nad Leganjesom, Rekreativom, Barselonom B i Osasunom, sve bez primljenog gola, da bi onda usledio remi sa Sadabeljom, poraz od Alavesa, remi sa Ljagosterom i pomenuti poraz od Majorke.

Komentari / 0

Ostavite komentar