Кува се у Турској! Фенер добио Галату!

Фудбалери Фенербахчеа добили су минималним резултатом Галатасарај у великом истанбулском дербију.

Фудбал 09.03.2015 | 10:20
Кува се у Турској! Фенер добио Галату!

Меч је десетак минута пре краја решио Дирк Кујт, голом са ивице казненог простора.

Ова победа Фенера додатно је закувала борбу за титулу у Турској, јер лидер Галатасарај сада има само по бод више од изједначених градских ривала Бешитакаш и Фенера.

Фенер је био опаснији по гол од ривала током већег дела меча, имао је дупло више покушаја, али су оба тима тек по четири пута шутирала у оквир гола.

Прва је запретила Галата преко Инана, којем голман Фенера брани шут са ивице казненог простора. Неколико инута Снајдер проиграва Јилмаза који шутира за мало изнад пречке.

Коначно у финишу полувремена и Фенер је конкретно запретио, Коркмаз шутира поред леве стативе, док је Муслера зауставио покушај Дијега.

На отварању другог дела игре Муса Сов и Емануел Еменике су намучили Муслеру, док Галата није имала решења с друге стране.

Нова опасност по гол гостију уследила је средином полувремена, Емре Белозоглу погађа пречку из слободног ударца, док је Кујт у истом нападу шутирао преко гола.

Коначно, девет минута пре краја Мехмет Топал проналази на ивици казненог простора Кујта који сјајним ударцем лопту шаље у доњи леви угао Муслериног гола.

Коментари / 0

Оставите коментар