Kuva se u Turskoj! Fener dobio Galatu!

Fudbaleri Fenerbahčea dobili su minimalnim rezultatom Galatasaraj u velikom istanbulskom derbiju.

Fudbal 09.03.2015 | 10:20
Kuva se u Turskoj! Fener dobio Galatu!

Meč je desetak minuta pre kraja rešio Dirk Kujt, golom sa ivice kaznenog prostora.

Ova pobeda Fenera dodatno je zakuvala borbu za titulu u Turskoj, jer lider Galatasaraj sada ima samo po bod više od izjednačenih gradskih rivala Bešitakaš i Fenera.

Fener je bio opasniji po gol od rivala tokom većeg dela meča, imao je duplo više pokušaja, ali su oba tima tek po četiri puta šutirala u okvir gola.

Prva je zapretila Galata preko Inana, kojem golman Fenera brani šut sa ivice kaznenog prostora. Nekoliko inuta Snajder proigrava Jilmaza koji šutira za malo iznad prečke.

Konačno u finišu poluvremena i Fener je konkretno zapretio, Korkmaz šutira pored leve stative, dok je Muslera zaustavio pokušaj Dijega.

Na otvaranju drugog dela igre Musa Sov i Emanuel Emenike su namučili Musleru, dok Galata nije imala rešenja s druge strane.

Nova opasnost po gol gostiju usledila je sredinom poluvremena, Emre Belozoglu pogađa prečku iz slobodnog udarca, dok je Kujt u istom napadu šutirao preko gola.

Konačno, devet minuta pre kraja Mehmet Topal pronalazi na ivici kaznenog prostora Kujta koji sjajnim udarcem loptu šalje u donji levi ugao Muslerinog gola.

Komentari / 0

Ostavite komentar