Видео: Што се Воша не жали након Звездиног гола из офсајда?!

Председник новосадског клуба Шћепановић каже да је водећи гол Звезде био очигледна грешка арбитра, али да се Лале до краја сезоне неће жалити јер ништа не добијају од тога.

Фудбал 08.03.2015 | 23:20
Видео: Што се Воша не жали након Звездиног гола из офсајда?!

Не дешава се често у српском фудбалу да неко каже: “Па и судија је жив човек. Може и он да погреши”. Обично се судијске грешке дижу на ниво епских размера. Поготово када та грешка има утицаја на судбину вечитих ривала.

Сетимо се колико је Партизан кукао после Новог Пазара прошле сезоне или Црвена звезда претходне јесени после Напретка. Међутим, уз вечите је претходних сезона по броју жалби предњачила и Војводина. Тешко је заборавити немиле сцене са финала Купа Србије када су фудбалери Војводине по наредби руководства напустили терен. Из Новог Сада су често стизале оптужбе да београдски лоби вечитих ривала не дозвољава Старој дами да се умеша у борбу за трофеје.

Синоћ је Војводина у дербију кола поражена на Маракани од Црвене звезде. И то пошто су црвено-бели повели голом Џоша Паркера из офсајда.

Међутим, дугогодишња пракса Новосађана да се жале на судијске грешке у корист вечитих (овога пута је Звезда у питању) неће бити настављена.

Тим поводом смо позвали председника Војводине и првог човека Заједнице суперлигаша, Зорана Шћепановића. Да разјасни поступке Војводине после благо речено контроверзног гола Паркера. Јер клуб из Новог Сада није синоћ уложио примедбу на суђење?
“Немамо коментар онога што је очигледно. А, очигледано да је први гол био из офсајда”.

Одакле сада одједном таква пракса да се клуб не жали ако је оштећен?
“Судијске грешке су могуће и као такве их треба прихватити. Ми смо се у јесењем делу шампионата неколико пута жалили после судијских грешака на нашу штету. Оштећени смо и против Звезде и против Партизана. И шта смо на крају добили од тога? Ништа! Никакав бенефит немамо од тужакања. Зато смо одлучили да се у пролећном делу шампионата не жалимо на судијске грешке. Уосталом, оштећени смо и у мечу са ОФК Београдом на почетку другог дела сезоне и нисмо се званично жалили. На крају је судија те утакмице кажњен”, каже Шћепановић за МОЗЗАРТ Спорт.

Први човек Војводине сматра да ће овакав став према судијским грешкама имати више ефекта од званичних жалби.
“Желимо да свако ради свој посао. И контролор суђења, и Заједница, и ФСС. Желимо да таквим ставом утичемо на свест људи и да мењамо српски фудбал набоље. Морају да се спусте тензије и да се на судијске грешке не гледа као да су намерне. И овако је превише жалби…”

Да ли овај заокрет у клупској политици има везе са тим што сте председник Заједнице суперлигаша где сте наследили Звездана Терзића?
“Има и тога. Ако већ руководим том организацијом, свима нам је у интересу да направимо повољнију атмосферу у српском фудбалу и да смањимо тензије.”

Пролеће је обично доносиле вишак тензија, поготово када су у питању утакмице Црвене звезде или Партизана јер се свака судијска грешка представљала као прекретница у борби за титулу. Очекујте ли то и сада?
“Уопште ме не занимају Звезда и Партизан и не знам зашто би се о њиховим утакмицама више причало него о неким другим. Мени су подједнако важни и бодови за излазак у Европу или у борби за опстанак. Не знам зашто су бодови Звезде и Партизана важнији од бодова Чукаричког, Радничког или осталих клубова”, истакао је Шћепановић.

Коментари / 0

Оставите коментар