Video: Što se Voša ne žali nakon Zvezdinog gola iz ofsajda?!

Predsednik novosadskog kluba Šćepanović kaže da je vodeći gol Zvezde bio očigledna greška arbitra, ali da se Lale do kraja sezone neće žaliti jer ništa ne dobijaju od toga.

Fudbal 08.03.2015 | 23:20
Video: Što se Voša ne žali nakon Zvezdinog gola iz ofsajda?!

Ne dešava se često u srpskom fudbalu da neko kaže: “Pa i sudija je živ čovek. Može i on da pogreši”. Obično se sudijske greške dižu na nivo epskih razmera. Pogotovo kada ta greška ima uticaja na sudbinu večitih rivala.

Setimo se koliko je Partizan kukao posle Novog Pazara prošle sezone ili Crvena zvezda prethodne jeseni posle Napretka. Međutim, uz večite je prethodnih sezona po broju žalbi prednjačila i Vojvodina. Teško je zaboraviti nemile scene sa finala Kupa Srbije kada su fudbaleri Vojvodine po naredbi rukovodstva napustili teren. Iz Novog Sada su često stizale optužbe da beogradski lobi večitih rivala ne dozvoljava Staroj dami da se umeša u borbu za trofeje.

Sinoć je Vojvodina u derbiju kola poražena na Marakani od Crvene zvezde. I to pošto su crveno-beli poveli golom Džoša Parkera iz ofsajda.

Međutim, dugogodišnja praksa Novosađana da se žale na sudijske greške u korist večitih (ovoga puta je Zvezda u pitanju) neće biti nastavljena.

Tim povodom smo pozvali predsednika Vojvodine i prvog čoveka Zajednice superligaša, Zorana Šćepanovića. Da razjasni postupke Vojvodine posle blago rečeno kontroverznog gola Parkera. Jer klub iz Novog Sada nije sinoć uložio primedbu na suđenje?
“Nemamo komentar onoga što je očigledno. A, očigledano da je prvi gol bio iz ofsajda”.

Odakle sada odjednom takva praksa da se klub ne žali ako je oštećen?
“Sudijske greške su moguće i kao takve ih treba prihvatiti. Mi smo se u jesenjem delu šampionata nekoliko puta žalili posle sudijskih grešaka na našu štetu. Oštećeni smo i protiv Zvezde i protiv Partizana. I šta smo na kraju dobili od toga? Ništa! Nikakav benefit nemamo od tužakanja. Zato smo odlučili da se u prolećnom delu šampionata ne žalimo na sudijske greške. Uostalom, oštećeni smo i u meču sa OFK Beogradom na početku drugog dela sezone i nismo se zvanično žalili. Na kraju je sudija te utakmice kažnjen”, kaže Šćepanović za MOZZART Sport.

Prvi čovek Vojvodine smatra da će ovakav stav prema sudijskim greškama imati više efekta od zvaničnih žalbi.
“Želimo da svako radi svoj posao. I kontrolor suđenja, i Zajednica, i FSS. Želimo da takvim stavom utičemo na svest ljudi i da menjamo srpski fudbal nabolje. Moraju da se spuste tenzije i da se na sudijske greške ne gleda kao da su namerne. I ovako je previše žalbi…”

Da li ovaj zaokret u klupskoj politici ima veze sa tim što ste predsednik Zajednice superligaša gde ste nasledili Zvezdana Terzića?
“Ima i toga. Ako već rukovodim tom organizacijom, svima nam je u interesu da napravimo povoljniju atmosferu u srpskom fudbalu i da smanjimo tenzije.”

Proleće je obično donosile višak tenzija, pogotovo kada su u pitanju utakmice Crvene zvezde ili Partizana jer se svaka sudijska greška predstavljala kao prekretnica u borbi za titulu. Očekujte li to i sada?
“Uopšte me ne zanimaju Zvezda i Partizan i ne znam zašto bi se o njihovim utakmicama više pričalo nego o nekim drugim. Meni su podjednako važni i bodovi za izlazak u Evropu ili u borbi za opstanak. Ne znam zašto su bodovi Zvezde i Partizana važniji od bodova Čukaričkog, Radničkog ili ostalih klubova”, istakao je Šćepanović.

Komentari / 0

Ostavite komentar