Епл ће бити вриједан билион долара?

Експериментисање компаније Епл са развојем аутомобилске технологије могло би допринети расту вредности ове компаније са садашњих 750 милијарди на чак један билион долара у наредних 12 месеци, према анализи Инвестиционе банке "Морган Стенли".

Информационе технологије 04.03.2015 | 08:55
Епл ће бити вриједан  билион долара?

С тим у вези, "Морган Стенли" банка је и повисила циљану цену акција Епла за 30 долара по акцији, јер у претходној анализи није узета у обзир развојна шанса са аутомобилском технологијом, кажу данас за Тањуг стручњаци брокерске куће Пруденс Кепитал (Пруденце Цапитал).

Мада Епл још није званично потврдио да планира да развије сопствени аутомобил, према неким информацијама увелико запошљава ауто експерте, укључујући бивше раднике из Тесла моторса. Према тим извештајима, Епл је развио и тајни тим стручњака који раде на инвестицији у ауто технологију.

Систем Цар Плаy, базиран на иОС оперативном систему, који повезује апликације са Ипхоне телефона на тачскрин (тоућсцреен) панелу у возилима већ је убачен у неколико модела аутомобила ове године, па због тога аналитичари из "Морган Стенлија" сматрају природним да се те иновације прошире на остатак ентеријера, посебно у технологији нових возила без возача.

Тренутно Епл, са 39,5 милијарди долара, представља компанију са највишом нето добити на свету, подсећају из Пруденса.

Извор: Блиц

Коментари / 0

Оставите коментар