Epl će biti vrijedan bilion dolara?

Eksperimentisanje kompanije Epl sa razvojem automobilske tehnologije moglo bi doprineti rastu vrednosti ove kompanije sa sadašnjih 750 milijardi na čak jedan bilion dolara u narednih 12 meseci, prema analizi Investicione banke "Morgan Stenli".

Informacione tehnologije 04.03.2015 | 08:55
Epl će biti vrijedan  bilion dolara?

S tim u vezi, "Morgan Stenli" banka je i povisila ciljanu cenu akcija Epla za 30 dolara po akciji, jer u prethodnoj analizi nije uzeta u obzir razvojna šansa sa automobilskom tehnologijom, kažu danas za Tanjug stručnjaci brokerske kuće Prudens Kepital (Prudence Capital).

Mada Epl još nije zvanično potvrdio da planira da razvije sopstveni automobil, prema nekim informacijama uveliko zapošljava auto eksperte, uključujući bivše radnike iz Tesla motorsa. Prema tim izveštajima, Epl je razvio i tajni tim stručnjaka koji rade na investiciji u auto tehnologiju.

Sistem Car Play, baziran na iOS operativnom sistemu, koji povezuje aplikacije sa Iphone telefona na tačskrin (toućscreen) panelu u vozilima već je ubačen u nekoliko modela automobila ove godine, pa zbog toga analitičari iz "Morgan Stenlija" smatraju prirodnim da se te inovacije prošire na ostatak enterijera, posebno u tehnologiji novih vozila bez vozača.

Trenutno Epl, sa 39,5 milijardi dolara, predstavlja kompaniju sa najvišom neto dobiti na svetu, podsećaju iz Prudensa.

Izvor: Blic

Komentari / 0

Ostavite komentar