Премијеру Никшићу дали рок до четвртка

Удружење пољопривредника у БиХ је Влади ФБиХ односно федералном премијеру Нермину Никшићу и министру финансија Анти Крајини, одредило рок да до сутра закажу састанак на којем ће прецизирати динамику плаћања заостатака.

Босна и Херцеговина 03.03.2015 | 17:59
Премијеру Никшићу дали рок до четвртка

"Уколико се то не догоди, ми паралелно са овим чекањем њиховог одговора припремамо кривичну пријаву у сарадњи са правним тимом", рекао је предсједник Удружења Миро Пејић.

Из Удружења пољопривредника наводе да су захтјев за састанак Никшићу послали с циљем успостављања дијалога и "избјегавања других метода комуникације" на основу закључака са сједнице предсједништва Удружења, која је одржана у суботу, 28. фебруара у Тузли.

На сједници је одлучено да се до сутра одгоди подношење кривичне пријаве против Никшића и Крајине.

Пејић је нагласио да ће позвати и правнике да се укључе у припремање кривичне пријаве због кршења закона како би ту пријаву направили на ваљан начин, те истичу да и даље раде и на припреми протестних активности.

Пољопривредници захтијевају исплату федералних и кантоналних подстицаја, као и доношење програма утрошка средстава на кантоналном и нивоу БиХ за 2015. годину.

Коментари / 0

Оставите коментар