Premijeru Nikšiću dali rok do četvrtka

Udruženje poljoprivrednika u BiH je Vladi FBiH odnosno federalnom premijeru Nerminu Nikšiću i ministru finansija Anti Krajini, odredilo rok da do sutra zakažu sastanak na kojem će precizirati dinamiku plaćanja zaostataka.

Bosna i Hercegovina 03.03.2015 | 17:59
Premijeru Nikšiću dali rok do četvrtka

"Ukoliko se to ne dogodi, mi paralelno sa ovim čekanjem njihovog odgovora pripremamo krivičnu prijavu u saradnji sa pravnim timom", rekao je predsjednik Udruženja Miro Pejić.

Iz Udruženja poljoprivrednika navode da su zahtjev za sastanak Nikšiću poslali s ciljem uspostavljanja dijaloga i "izbjegavanja drugih metoda komunikacije" na osnovu zaključaka sa sjednice predsjedništva Udruženja, koja je održana u subotu, 28. februara u Tuzli.

Na sjednici je odlučeno da se do sutra odgodi podnošenje krivične prijave protiv Nikšića i Krajine.

Pejić je naglasio da će pozvati i pravnike da se uključe u pripremanje krivične prijave zbog kršenja zakona kako bi tu prijavu napravili na valjan način, te ističu da i dalje rade i na pripremi protestnih aktivnosti.

Poljoprivrednici zahtijevaju isplatu federalnih i kantonalnih podsticaja, kao i donošenje programa utroška sredstava na kantonalnom i nivou BiH za 2015. godinu.

Komentari / 0

Ostavite komentar