И Тwиттер на мети Исламске државе

Џихадисти Исламске државе (ИС) позвали су своје присталице широм света на убиство запослених у компанији Тwиттер након што је ова друштвена мрежа блокирала профиле екстремиста који су на њима ширили своју пропаганду.

Информационе технологије 02.03.2015 | 19:50
И Тwиттер на мети Исламске државе

Компанија Тwиттер је саопштила да са релевантним безбедносним службама ради на провери истинитости претњи, пренео је АФП.

Припадници Исламске државе поставили су на Интернет слику на којој је преко лика једног од оснивача Тwиттера Џека Дорсија нацртана мета. "Ваш виртуелни рат против нас изазваће прави рат против вас", пише на посту који на арапском позива џихадисте да након брисања налога на Тwиттеру одговоре убијањем.

"Започели сте рат који ћете изгубити. Од почетка смо вам рекли да ово није ваш рат, али ви нисте схватили и наставили сте да блокирате наше профиле на Тwиттеру, али ми смо се увек враћали".

Та мрежа суспендовала је профиле које крше њене услове коришћења а који забрањују претње насиљем и друге илегалне активности. Џихадисти ИС у Сирији и Ираку користе Тwиттер да шире пропаганду о својим војним победама и начину живота у "калифату", као и да регрутују друге екстремисте.

Извор: Б 92

Коментари / 0

Оставите коментар