Хрвати данас траже промјену Дејтона

Хрватски народни сабор (ХНС) на сједници у Мостару у суботу, која се ишчекује с великим занимањем, требало би да усвоји декларацију која дефинише ново уставно уређење БиХ, односно нову територијалну реорганизацију државе на принципу "федералног симетричног уређења БиХ".

Босна и Херцеговина 28.02.2015 | 07:19
Хрвати данас траже промјену Дејтона

Како је то "Независним" потврдило више саговорника, декларација треба да одреди кључне смјернице хрватске политике у БиХ, али и да постави питање алтернативе измјени Устава БиХ, а то је сазивање нове међународне конференције за БиХ, својеврсног Дејтона 2.

Међутим, нико у овом моменту не жели да иде толико далеко у оцјенама да ли би такав један документ уједно био увод у почетак успостављања трећег ентитета у БиХ.

Према ријечима Николе Ловриновића, замјеника предсједника ХДЗ БиХ, декларација би требало да садржи кључне теме битне за рјешавање хрватског питања у БиХ.

"Међутим, интензивирање тих питања очекујем тек на наредним сједницама, у наставку рада ХНС-а, који је досад био више у форми 'удружења грађана', а од сада би требало да буде правни субјект", истиче Ловриновић.

Мартин Рагуж, лидер ХДЗ 1990 и члан Предсједништва ХНС-а, за "Независне" је потврдио да декларација садржава дио у вези с одређењем према БиХ, дефинише питање новог устава, али и федералног симетричног уређења БиХ.

Рагуж, пак, поручује да ХНС више не би смио да буде политичко, већ координирајуће тијело хрватског народа у БиХ.

"Ми се већ три године залажемо да се ХНС гради као кровна, стратешка институција хрватског народа, која не би била отворена само за политику. И плаћамо високу цијену због таквог става, јер је у том контексту и сада низ отворених питања. Међутим, у овом тренутку је јасно да је ХДЗ 1990 друга странка по снази и тражимо да се то респектује", поручује Рагуж.

Славо Кукић, универзитетски професор из Мостара, истиче како још није јасно шта треба да представља појам "федерализација БиХ".

"Ако се под федерализацијом подразумијева регионализација БиХ - немам ништа против. А ако је то етничка федерализација, онда, прво, може значити завршетак етничког пресељења становништва, и друго, тенденцију сталног смањивања овлаштења БиХ као државе, а јачања етничких федералних јединица", истиче он.

Сам Кукић, како потврђује, није позван на сједницу ХНС-а, "као ни остали који нису спремни клекнути пред власника ХНС-а".

"Не знам шта ће бити усвојено, али не искључујем да лидер ХДЗ-а, поучен досадашњим односом међународне заједнице на дешавања у БиХ, може поћи радикалнијим путем", каже Кукић.

На крају наводи да би био први за Дејтон 2 јер садашње уставно уређење не може да буде гаранција просперитета земље.

Миле Ласић, још један универзитетски професор из Мостара, иначе члан Експертне групе за измјене Устава ФБиХ, коју је својевремено основала Амбасада САД у БиХ, јуче није желио да говори о сутрашњем засједању Сабора.

"На ту тему нећу док не видим шта су господа замислила", кратко је поручио Ласић.

Драган Човић, лидер ХДЗ БиХ, раније је рекао да декларација одређује позицију Хрвата у БиХ и оно што ХНС мисли да би се требало промијенити како би БиХ преживјела као држава.

Долази око 450 посланика ХНС-а

Према одређеним најавама, досад је око 450 посланика ХНС-а из десетак странака с хрватским предзнаком потврдило свој долазак, али, наводно, и хрватски званичници из НС Радом за бољитак, СДП-а и СНСД-а, којима су такође упућени позиви.

На засједању, које ће бити одржано у Хрватском дому "Херцег Стјепан Косача", посланици ХНС-а требало би да изгласају нову програмску декларацију, измијене Статута, изаберу чланове Предсједништва, које потом треба да именује чланове Главног вијећа ХНС-а.

Извор: Независне новине

Коментари / 71

Оставите коментар
Name

забринут

28.02.2015 06:24

Откуд у СНСД-у Хрвати ово је греска.... а сјетио сам се они стално побједјују њиховим гласовима нпр у Дервенти је то пракса.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ддд

28.02.2015 12:47

Баш си паметница.

Name

СНСД

28.02.2015 06:29

Све је у договору са Додиком дрекавцем. Вријеме ће показати шта су договарали тако да ће се свима обити о главу Додиков дил са овим љигавцем)(Цовицем).

ОДГОВОРИТЕ
Name

ауслендер

28.02.2015 10:19

Натего јаран јарана остаде РС без посавине. Узе јаран јарану нафтна поља и посавину, тек сад РС пропада а Баја је своје уновчио, Баја каже ХДЗ брани интересе српског народа ал МАЛО СУТРА.

Name

бајоне

28.02.2015 06:31

То су ти које подрзава овај нас јад од предсједника.Стали це сад реци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вуки БЛ

28.02.2015 06:31

Мозе али независна и недјељива,суверена РЕПУБЛИКА СРПСКА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Микаило

28.02.2015 07:37

Засто би могло? Не мозе. Кад отворис Пандорину кутију сваста це се догодити.

Name

Ре Вуки БЛ

28.02.2015 08:23

Слазем се са тобом, али да ми казес од цега да зивимо? До руских кредита? Све распродано. И од проданог купци бјезе и остављају астрономске дугове. Цак и представниства одлазе из РС у Федерацију. Коју валуту би узео и циме би је покрио? Аутопутевима или аеродромима?....

Name

Бих

28.02.2015 06:32

Па то им је Баја обецао. Али је се прерацунао, мислио је да це бити дио власти на нивоу Бих. Сад це обецање морати да испуни или цорка.

ОДГОВОРИТЕ
Name

А ФРАЊО ТУЂМАН

28.02.2015 06:34

ПА ОТАЦ НАЦИЈЕ ФРАЊО ТУЂМАН ИМ ЈЕ ПОТПИСАО СПЛИТСКИ СПОРАЗУМ, ШТА САД ХОЋЕ, ТИ БИ ДА МЈЕЊАЈУ КАД ХОЋЕ ШТА ХОЋЕ, МА ДАЈТЕ, ДА НЕЋЕ И ПАПА КАД ДОЂЕ У БИХ ТРАЖИТИ ТРЕЋИ ЕНТИТЕТ. ВЈЕРОЈАТНО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тузлак

28.02.2015 06:44

Они су национална мањина. Због њих долази и папа јер се Европа уплашила губљење утицаја католика у Босни.Због њих се не смију објавити резултати пописа становништва јер их има мање од 14 % а хоће 1/3 државе са тенденцијом смањења.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Едо , Слатина - Тузла

28.02.2015 09:35

Поздрав свима на порталу! Молим вас окрените се око себе , погледајте у васе пријатеље , ако радите у радне колеге , на људе у васим селима и градовима , скоро сви смо оскудно одјевени са " сецонд ханд " бутика на пијацама , крезави , са погледима као у зомбија - избезумљени ! Схватите да смо сви ми мали пијуни у саховској игри , неки црни а неки бијели , а иза нас су веце фаце, странци и бице како они одлуце , не губите васу позитивну енергију , поклоните је својојим укуцанима ! Паметном доста.

Name

американац

28.02.2015 06:51

Нема проблема.Треци ентитет мозе, али треба цијелу Босну и Херцеговину подјелити,а не само Федерацију Босне и Херцеговине.

ОДГОВОРИТЕ
Name

поцетник

28.02.2015 08:13

Мало морген. Дијелите се сада, а недавно сте везали заставе. Ви би како вам кад одговара.

Name

ддд

28.02.2015 12:08

Зашто?

Name

Његош

28.02.2015 06:52

Специјални гост је велики Леми...највећи хрватски лобиста...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Роки

28.02.2015 06:54

Док је оваца бице и вуне...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЦроАТ

28.02.2015 07:04

Да ли је Човићево хрватство и инсистирање на трећем ентитету компатибилно са његовим "пријатељством" са Додиком? Како је могуће ову ствар истјерати на чистац, ако се знају хрватске аспирације према територији РС у Посавини и Додиков начелни став , да може све , али без мијењања граница РС?! Како може Дејтон 2 без општег консензуса којег није било ни 1992. године?

ОДГОВОРИТЕ
Name

небитно

28.02.2015 07:07

ја не мислим да је деyтон 2 добра идеја. Сви знамо да це се неко у том новом деyтону опет наци угрозен. Не моземо ни Даyтон 3 посто то не би одговарало Босњацима због назива. Ја мислим да би Даyтон 4 био политицки коректан а ако нам се не свидја одмах се мозе мијењати у 5.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Снсд

28.02.2015 07:09

И птице на грани знају да би чела Босна и Херцеговина била предмет преговора и подјеле. Па молим вас мислите да би Хрвати и Бошњаци пристали да дјеле са данашњу Федерацију, па то су небулозе и приче за малу дјецу. То је Додиково хускање за трећи ентитет.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Чисти Босанац

28.02.2015 07:41

У историји Босна је дијељена много пута, прекрајана, уништавана и све не знам шта, а све вољом оних преко Саве и Дрине па и даље. Зато није никакво чудо што ова шачица Хрвата из БиХ желе поново некакав свој легитимитет, уз свесрдну помоћ оних преко Саве и Динаре, а имају подршку и из БиХ. Само немојте заборавити Босна је такво тијело које је недјељиво. Сјетимо се не тако далеко у прошлости, одлазак Турака, долазак А-угарске, први свјетски рат који је управо започео овдје у Босни. Каква ће Она сутра бити мало се питају њени грађани, а све посљедице ће сносити као и до сада они. А у будуће ћемо често чути као и у прошлости: “Признаћемо све како се договоре њена три “конститутивна” народа”. Које ли ироније????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хомо сапиенс

28.02.2015 07:56

Било би добро да садасња политицка гарнитура у БиХ не цацка по Дејтону. Дејтоном је успостављен МИР на овим просторима и не цацкајте, ако вам је до "полтицарења" онда средјујте ствари у властитој куци - мозда вам се господје свалерају, мозда вас дјеца не слусају, мозда вас радници поткрадају и арце вам, на постен нацин стецени, приватлук.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саво

28.02.2015 08:11

Цовиц заједно са Додиком це сигурно кренути у заостравање односа у БИХ, са циљем да се зауставе сви процеси нормализације и напретка друства јер то за њих знаци највероватније хапсење и робијање због корупције коју предводи овај двојац својим дјеловањем. Њих двојица су постали најбогатији људи у БИХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЦЦЦЦ

28.02.2015 08:11

Треба укинути Даyтон! А не јос други увести....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

28.02.2015 08:14

Данас је и дрекавац са својом багром у Мостару, он це помоци да Хрвати ријесе своје проблеме.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Логика...

28.02.2015 08:20

Не дијелите,они из Горње Маоце јос се нису обријали...

ОДГОВОРИТЕ
Name

избијеглица

28.02.2015 08:40

Рат је стао има вец лијепих година засто недају да се избијеглице из Хрватске врате својим имањима вец их страсе тамо по Хрватској са ратним злоцином цим се појавис тамо одмах идес на испитивање иако ниси ни био родјен у та доба кад је био сукоб.

ОДГОВОРИТЕ
Name

повратак

28.02.2015 13:22

Немојте да се лаземо...коме је забрањен повратак и ко то зели да се врати из ЕУ овамо у јад и биједу... Доста супље..

Name

Милојко-Бања лука

28.02.2015 08:58

Нека не дјеле само Републику Српску да не дирају а за бих ме заболи. А и признали су сви Републику Српску да постоји тако да нам нико осим нас самих не може ништа а Босну и треба раскомадати јер ко другом јаму копа бива поцјепан,они би одмах признали Косово да могу од Срба.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рс

28.02.2015 09:04

Станте мало и једни и други, теско свима вама кад Муслимани поцну дијелити Босну.Јос увијек је добро сто се нису јос огласили

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре босанац

28.02.2015 09:11

Ћуј ба јел' ти знаш да Босанац не постоји?Немој ти о онима преко Дрине да не одеш у три и тако даље већ о онима из Истанбула што те потурчише Србине.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ултрабих

01.03.2015 02:39

Не морас ти говорити некоме да га је потурцио или посрбио или профурао И убјеђивати га да само тако мора бити ако се не осјеца тако, ја сам босњак али никакве везе немам са Турском (нити зелим) такодје Грцком , Израелом и сл.. ми смо сви са Балкана И супериорних нема. Појединци носе индивидуалне заслуге, тријумфе И поразе а сви остали дали це се или не са њима поистовјетити то је лицна ствар. Комплекси су цудо додусе... Моји неки познаници не могу да прославе побједе г. Ђоковица јер им је неко рекао да није наш, док напротив ја сматрам бас да је мој висе него њихов јер је цовјек а то првенствено требамо бити.

Name

мунгос

28.02.2015 09:14

Да криминалци не би коначно ишли у затвор, треба овдје изазвати рат поново.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоки

28.02.2015 09:20

Дали смо Крајину - да не буде треци ентитет - а сада хоце треци ентитет. Али вратите нам Крајину и не дирајте у насу - Републику Српску.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Име

01.03.2015 07:56

Одлицан коментар. Дејтону је претходило Карадјордјево гдје су регулисани односи Срба и Хрвата. Не мозе се распакивати Дејтон а да се не дира Карадјордјево. Зато Срби требају тразити федералну јединицу у Хрватској и тако зацепити крива уста овом новом кривоустом.

Name

Једи

28.02.2015 09:39

Најбоља солуција је подјелити на 3 етницка ентитета, сваки са својом етницком вецином, дозволити другим двјема етницким групама маx 10% становниства у том ентитету, све који се не изјасне у та три тора иселити у земље ЕУ, САД или Аустралије. На крају расписати ЕУ тендер за градњу зида око БиХ, са само 3 границна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре СНСД

28.02.2015 09:39

У Хондурасу је јутрос пукла водоводна цијев и поплавила цијелу једну регију. У истрази је утврђено да је цијев прубушио Баја из Бања Луке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

страни

28.02.2015 09:46

Дејтон је крив сто је тако у Босни сто не пустисе да гину па ко оста нек влада овако вјецно коскање и неизвијесност за градјане.

ОДГОВОРИТЕ
Name

лопови

28.02.2015 09:47

Цуј ову Американку цитаву БиХ треба подијелити. Па хтијели сте са њима па сада сами то рјесавајте. А ко угрозен, Хрвати? Па људи они дрзе комплет увоз у БиХ И економију сву а то сто их је мало па нек се радјају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ревизија

28.02.2015 11:03

Они су увијек угрожени. Док све око себе не растјерају и не остану сами, као сада у Хрватској. И сада ће се тамо медјусобно поклати. И поклали би се само да им допусти ватикан.

Name

Књаз Милос

28.02.2015 10:18

Немам ниста против Хрватског народа, али имам против хрватских захтјева. Па зар их није стид тразити хљеба преко погаце? Сви имају путовнице и сви могу у велики број земаља без виза!!! Па куд цес вецу аутономију од тога???? Ми и муслимани смо осудјени да смо увијек на границама и аеродромима сумњиви и сви нас гледају испод ока. Одмха да казем да не везем Ватикан за ово, вец ИСКЉУЦИВО покварене хрватске попитицаре из БиХ и Хрватске, а нароцито ХДЗ. Да су ЕУ настројени рекли би: "Ајмо сада кад ми вец имамо путовнице да то и комсијама у БиХ урадимо па да сви будемо равноправни!!!" Али не, они хоце сад и своју КВАЗИ ДРЗАВУ. У праву су у Сарајеву СДА и ДФ сто им не дају министарска мјеста у ФБХ висе но сто заслузују. Цовиц је најпокваренији политицар у БиХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

заледје

28.02.2015 10:21

Ентитет Хрватима у БиХ Ентитет Србима у ХР Ентитет Босњацима у Србији Ентитет Мадјарима у Војводини Итд итд. Поента:свију нас свуда има и ако крене цјепање,отимање итд рат је неизбјезан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре-ре босанац

28.02.2015 10:30

Нико не постоји,само ти постојис.Лијеци се ,пуцас од совинизма.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Адис

28.02.2015 10:32

Министар вањских послова УСА, Керрy рекао је прије пар дана због конфликта у Украјини да НИКАД висе се неће мјењати границе у Европи, никада! Ниједна држава висе неће бити подјељенија никада! Да УСА то ноце дозволити ни по цијену рата! За глупе који не разумју шта је рекао: може говорити ко шта хоће, али мјењати се неће НИКАД висе ништа. Тема завршена.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПОСТЕНО

28.02.2015 10:33

Ми,Срби,Хрвати и Босњаци смо сви скупа обицни к....ви,који вјековима не знамо ста хоцемо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ИСМЕТ

28.02.2015 11:03

Под хитно одцепљење Зворника од БИХ и РС мене поставити за цара,поздрав.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре.ре.босанац

28.02.2015 11:18

Из које си ти тунгузије досао, цуј не постоји Босанац.

ОДГОВОРИТЕ
Name

браиндамагед

28.02.2015 11:22

Цуј они угрозени ови скутори сви имају хрватско дрзављанство и пасосе дрзе сав увоз да не казем сверц, граница са Хрватском гдје је они контролису не постоји, праве махинације са дозволама за транспорт у ствари које год министарство су узели на нивоу БиХ поцели су из њега да рекетирају,зиве као лордови, а нема их ни 10 посто, фу.ка се њима и њиховим поглавницима за нама и за овом босњацком биједом, као и за њиховом биједом средње Босне, а с друге стране побједа ХДЗ-ове кандидаткиње на изборима у РХ неце нам донијети ниста добро, јер це они сада оним крезубим бранитељима сто су им закрцили улице саторима доказивати своју способност и хрватство у Босни посто тамо немају на цему јер је та "странка опасних намјера" како ју је крстио Ивица Рацан јос давно попљацкала и покрала све по Хрватској, а Срба висе нема да их оптузују додусе сад су измислили "Југославене" по СДП-у. Цовиц игра на карту притисака и уцјена, дестабилизације којом би избјегао кривицну одговорност која би се вјероватно могла доказати, само се надам да су европске силе биле искрене приликом постизања изјаве, посебно Њемацка јер ови Хрвати сада могу сиљити на Србима и Босњацима, кацити се са Мадјарима, нападати и понизавати Словенце, пријетити се Италијанима, али зато ако Свабо дрекне писну у гаце, и ако он нареди они це и полизати све сто су попљували, тако да нас пут ка Европи зависи искљуциво од те силе која треба да изврси притисак на ову сацицу скуторски поглавника да не тразе немогуце и оно сто им не припада и да нас вец једном заједно са овом насом телецом главом и његовом странком лопова, откоце и пусте да зивимо као нормални људи!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реално

28.02.2015 11:39

Дејтон 2 знаци укидање РС, а уводјење регионализације - зиви били па видјели

ОДГОВОРИТЕ
Name

Замка

28.02.2015 11:40

Ово је договор Цовица и Баје ,јер знају да је то не могуце.Срби не дају царкање по РС-у,Босњаци по Федерацији.Цовиц је тога свјестан и зато трази несто сто це нас забављати до наредних избора.Кад сте ста цули да Цовиц несто захтјева у области економије.Па,Мостар је висе хртватскији град него Загреб.У Босни су сви угрозени гдје су мањина.Ово су само трикови.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дјордје

28.02.2015 11:47

Ништа ја у овој назови дрзави не контам ј...е луд збуњеног....

ОДГОВОРИТЕ
Name

босанацбрцко

28.02.2015 11:58

Заиста ми није јасно како су Хрвати у БиХ угрозени имају ако се не варам 4 кантона у којима имају потпуну контролу плус подрску Хрватске. Ја сам из Брцког и сваког Хрвата којег знам знам и да има посјед и у Босни и у Хрватској.

ОДГОВОРИТЕ
Name

србин бл

28.02.2015 12:15

Ово је тренутно највеца пријетња опстанку Републике Српске.

ОДГОВОРИТЕ
Name

босанацбрцко

28.02.2015 12:17

Да мало одемо на нлокални ниво у Брцком их нема висе од 15% а имају градонацелиника кад це неки Босњак или Србин бити градонацелник Мостара вјероватно никада мозда ни тад.

ОДГОВОРИТЕ
Name

УСА

28.02.2015 12:19

ПА добро Хрвати оцистили сте Хрватску од свих других нација са папом па сад идете И Херцеговину видело се оцито да сте прави монструми а не да сирите љубав И слогу сви смо код Бога исти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

К90

28.02.2015 12:24

одрекли су се они Херцег Босне 1994. у замјену за Книнску Крајину,а сад би опет Херцег Босну. Ако им буду то дозволили(да формирају 3.ентитете) Босњаци онда су стварно будале.Хрвати би и јаре и паре.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јел се зна

28.02.2015 12:24

Јел потпредсједник овог Сабора Миле Пјевач и дал це он наступит у забавном дијелу. Ил је то Зељка уцитељка она пасује уз сваку власт. Ту их Цовиц и некако мозе убацит ал у Федералну владу теско,јако теско...

ОДГОВОРИТЕ
Name

БАЈА

28.02.2015 12:31

Слиједи Караменкове упуте,од неки дан,шта се крије иза тога ускоро цемо да видимо

ОДГОВОРИТЕ
Name

босна

28.02.2015 12:37

Срби су пјевали "Ој Хрвати наси сте јарани,нама Босна вама Муслимани"Сада Босњаци виде да су им Хрвати забили ноз у ледја.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сваста

28.02.2015 12:43

Босанцем се назива онај тко потјеце из Босне ( Босњак , Хрват или Србин ). Дакле, дрзављанин Босне и Херцеговине...

ОДГОВОРИТЕ
Name

цалифорниа дреамин

28.02.2015 13:01

Могло се тако и 1992. Три федералне јединице унутар БиХ. Али Алија је хтјео рат.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СС

28.02.2015 14:19

Најбоље би било укидање ентитета и кантона и пренијети надлежности на општине и нека Бакир, Баја и Човић шефују по Сарајеву, Мостару и Бања Луци а ми остали да живимо на миру и овако ми нпр. из УСК смо одсјечени од остатка БиХ а ови из Сарајева дођу кад само треба покупити гласове. Што даље од њих то боље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

посавина

28.02.2015 14:35

Посавину у хрватски ентитет

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пристане

28.02.2015 17:00

Једини нацин да Додик сруси Босица и Иваница јесте да пристане на ову идеју.Има подрску и од Босњака и Хрвата.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ-пристане

28.02.2015 17:59

Додик од Босњака сигурно нема подрску за успоставу трецег ентитета.

ОДГОВОРИТЕ
Name

тузлак

28.02.2015 20:47

Треба им дати ентитет али ако они то исто омогуће и Србима у САО Крајини.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Посавац

01.03.2015 10:04

Е тебе це неко питати,,сједи јединица.

Name

Цуцунами

28.02.2015 21:14

Дефакто национална мањина, чине око 10 % становништва, најмалобројнији народ у једној држави са невјероватним привилегијама, њихови захтјеви су толики да ће ускоро морати увозити Хрвате да попуне тражена мјеста. Најгоре од свега је што ХДЗ уопште нема неку политику, све је то нешто умотано, закукуљено, све нешто у рукавицама. Политички ставови су демократско право само колико су они реални и изводљиви. Човић сада блокира формирање вијећа министара, све договорено, ХДЗ добио и више од захтјева, све су узели, јака министарства и опет проблем. Немам идеју како изаћи из ове ситуације, СНСД је пуно обећао ХДЗ-у, тај тал пуца али сви ми то трпимо. Ови што пишу о неким подјелама и одцјепљенима, ако немате ништа паметније рећи немојте ни то. Поздрављам оног форумаша што каже "окренимо се око себе и дајмо шта паметно урадити" Поздрав свима

ОДГОВОРИТЕ
Name

Коментар

01.03.2015 11:13

И ја сам хтео да будем капетан од белу лађју, али нисам :)

ОДГОВОРИТЕ
Name

СРПСКА КАЛЕСИЈА-ДУБНИЦА.

01.03.2015 14:21

Само 2.Ентитета Република Српска и Федерација, нема трећег. Трећи нека се приклоне онима што су везали заставе у заједницку акцију против Срба и Републике Српске. Заједничка Федерација такозваних Муслимана и Католика, јер су они босански народ, а не хрватски, Хрватска је у Европској унији.

ОДГОВОРИТЕ
Name

целиц

01.03.2015 14:41

Посавина обавезно у хрватски ентитет

ОДГОВОРИТЕ