Ван Перси ће бити дуго ван терена!

Холанђанин би могао да пропусти већ број утакмица до краја сезоне, најавио тренер Манчестер јунајтеда Луј ван Гал.

Фудбал 28.02.2015 | 15:00
Ван Перси ће бити дуго ван терена!

Манчестер јунајтед би кључни део сезоне могао да одигра без свог првог нападача Робина ван Персија, за кога је тренер Луј ван Гал у петак изјавио да ће одсуствовати дуже време.

Холандски репрезентативац је повређен током мече са Свонсијем прошле недеље (1:2), а са стадиона је отишао на штакама и са лонгетом на нози.

Ван Гал није рекао колико ће Ван Перси одсуствовати, рекавши само: "лечење те повреде траје дуго, није нешто што се заврши за недељу или две".

То значи да ће нападач дефинитивно пропустити следеће две првенствене утакмице, против Сандерленда у недељу и Њукасла у среду, као и четвртфинале ФА Купа против Арсенала.

Јунајтед после тога у пет кола игра утакмице с тимовима који су међу првих шест на табели - Тотенхем, Ливерпул, Манчестер сити и Челси.

Ван Перси се повредио док се Јунајтед бори да задржи последње место које води у Лигу шампиона, што је минимални резултатски захтев који је стављен пред Ван Гала ове сезоне.

Јунајтед је пао на четврто место на табели после пораза од Свонсија. Тотенхем има бод, а Ливерпул два бода мање.

Ван Перси је и даље први нападач тима, иако је ове сезоне постигао само 10 голова, што је много мање него претходних година. У сезонама 2011/12. и 2012/13. био је први стрелац лиге, са 30, односно 26 постигнутих голова.

Ван Гал је уместо њега одлучио да у тим врати Радамела Фалкаа, скупу позајмицу из Монака, као и младог Џејмса Вилсона. Вејн Руни се недавно вратио својој основној позицији другог нападача, пошто је провео два месеца у средини терена.

Осим тога, у Манчестеру се надају да би Анхел Ди Марија могао да поново почне да игра на нивоу на коме је био на почетку сезоне.

Коментари / 0

Оставите коментар